Συνολικά 106 υποψήφιοι βουλευτές στην εκλ.περιφέρεια Λεμεσού

Ολοκληρώθηκε κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα η διαδικασία υποβολής των υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου και για την εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, με συνολικά 106 υποψηφιότητες, από τις οποίες οι 105 προέρχονται από 12 κομματικούς συνδυασμούς, ενώ ένας είναι ο ανεξάρτητος υποψήφιος.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας, στις 12:30, ο Έφορος Εκλογής της Εκλογικής Περιφέρειας Λεμεσού,

Έπαρχος Κυριάκος Τσολάκης, από τους 12 κομματικούς συνδυασμούς, οι επτά είναι πλήρεις, δηλαδή με 12 υποψηφίους, δυο συνδυασμοί έχουν οκτώ υποψήφιους, ένας συνδυασμός τρείς υποψήφιους και άλλοι δυο συνδυασμοί έναν υποψήφιο. Επίσης, συνέχισε, από τους 106 υποψηφίους, οι 23 είναι γυναίκες.

"Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις εναντίον των υποψηφιοτήτων μέχρι αύριο στις 12:30, οι οποίες θα εξεταστούν από τον έφορο", συμπλήρωσε ο κ.Τσολάκης.

Σε ό,τι αφορά την ημέρα των εκλογών, ο Έπαρχος Λεμεσού ανέφερε ότι κατά 99% τα εκλογικά κέντρα είναι τα ίδια όπως στις προηγούμενες εκλογές, ενώ αναμένεται να εργοδοτηθούν περί τους 500 άνεργους επιστήμονες, δυο σε κάθε μεγάλο εκλογικό κέντρο και ένας σε μικρότερα εκλογικά κέντρα.

Τέλος, είπε ότι για τους Αρμένιους δεν θα γίνουν εκλογές αφού είναι ένας ο υποψήφιος και γι αυτό δεν θα λειτουργήσει το εκλογικό τους κέντρο, σε αντίθετη με τους Μαρωνίτες και τους Λατίνους, που θα λειτουργήσει από ένα εκλογικό κέντρο.

Συνολικά στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού θα λειτουργήσουν 331 εκλογικά κέντρα, από τα οποία 244 θα είναι για τους αυτόχθονες, 51 για τους ψηφοφόρους της Αμμοχώστου, 20 της Λευκωσίας, 15 της Κερύνειας και ένα εκλογικό κέντρο για τους Λαρνακείς και κάποιοι ψηφοφόροι από την Επαρχία Πάφου.

Αριθμός εγγεγραμμένων ψηφοφόρων

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ανέρχεται σε 110,787 αυτόχθονες και 40,650 εκτοπισθέντες, από τους οποίους 8,747 είναι από τη Λευκωσία, 6,503 από την Κερύνεια, 25,292 από την Αμμόχωστο και 108 από τη Λάρνακα.

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων ξεκίνησε στις 9:00, με πρώτο κόμμα τον ΔΗΣΥ, με 12 υποψηφίους, ενώ ακολούθησε η ΕΔΕΚ, επίσης με 12 υποψηφίους, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του, ο κ.Σιζόπουλος ανέφερε πως, κάποιος μπορεί να διαπιστώσει από τη σύνθεση του ψηφοδελτίου, ότι η ΕΔΕΚ έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στη νέα γενιά και "θα δώσει τη μάχη για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, με κύριο στόχο, οι εκπρόσωποι της στη νέα Βουλή να αγωνιστούν για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και το μέλλον στη νέα γενιά, μέσα από τη δημοκρατική λύση του Κυπριακού, μέσα από την επίλυση σοβαρών προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας και κυρίως μέσα από τη δημιουργία προϋποθέσεων για ανάπτυξη και εργοδότηση των νέων".

"Πρέπει να σταματήσει η επαγγελματική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πληγές στην πατρίδα μας, μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή", συμπλήρωσε. Στις 9:30 κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους οι 12 υποψήφιοι του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ενώ ακολούθησαν οι 12 υποψήφιοι του ΔΗΚΟ, του ΑΚΕΛ και της Συμμαχίας Πολιτών.

Με 8 υποψηφίους κατέρχεται το ΕΛΑΜ στην Λεμεσό

Με 8 υποψήφιους κατέρχεται στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού το ΕΛΑΜ και το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, ο Πρόεδρος του οποίου, Κυριάκος Κυριάκου, κάλεσε τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες και να μην μείνουν στο σπίτι. "Το Κόμμα για τα Ζώα, το οποίο επικεντρώνεται σε τρεις πυλώνες, άνθρωπος, ζώα και φύση, σίγουρα δίνει μια διέξοδο στους πολίτες, σίγουρα τους δίνουμε μια λύση", είπε και πρόσθεσε πως "ψηφίζοντας το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου δεν σημαίνει ότι δεν θα ασχοληθούμε με τα δικά σας θέματα, όποια και να είναι".

Ανέφερε δε ότι χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε μια άτυπη σύσκεψη με εκπροσώπους του Κοινωνικού Κινήματος Σημαία, της Οργάνωσης Αγωνιστών Δικαιοσύνη και την Πνοή Λαού, με θέμα την ισότιμη προβολή των μικρών κομμάτων στα ΜΜΕ.

Στις 11:00 υποβλήθηκε μια υποψηφιότητα από την Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης, ενώ ακολούθησε η μοναδική ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Λούκα Σταύρου, ο οποίος μιλώντας στο ΚΥΠΕ είπε πως "στόχος μας είναι να στηρίξουμε την ιδεολογία του εθνικοκοινωνισμού και να καταγγείλουμε τα κακώς κείμενα, όπως συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας, όπως είναι η πορεία προς την καταστροφή στο εθνικό θέμα, όπως είναι η ανεργία, η φυγή των Κυπρίων από την πατρίδα τους, η εγκατάσταση ξένων στην Κύπρο, η καταλήστευση που υπόκειται η παραγωγική βάση από την τραπεζοκρατία".

"Δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή σε περιφερειακό επίπεδο, παρά μόνο μέσα από μια επαναστατική σύγκρουση με το κατεστημένο, με την ολιγαρχία, ούτως ώστε η εξουσία να περάσει στο λαό και να αλλάξει την κατάσταση αυτού του τόπου", συμπλήρωσε ο κ.Σταύρου.

Μια υποψηφιότητα υποβλήθηκε από την Πνοή Λαού, ενώ τρεις ήταν οι υποψηφιότητες για το Κοινωνικό Κίνημα Σημαία.

Κίνημα Αλληλεγγύη: 12 υποψηφιότητες

Τελευταίες υποβλήθηκαν οι 12 υποψηφιότητες του Κινήματος Αλληλεγγύη, με την Πρόεδρο Ελένη Θεοχάρους να δηλώνει πως η Αλληλεγγύη θα κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις 22 Μαΐου, όπως υποσχέθηκε στον Κυπριακό λαό.

" Είμαστε ένα κίνημα που στάθηκε κοντά στον κυπριακό λαό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι από την μέρα που αναμειχθήκαμε με αυτές τις βουλευτικές εκλογές και με τη μορφή ενός πολιτικού κινήματος", είπε και πρόσθεσε πως " πάντοτε κάναμε αυτήν την ανθρωπιστική διαδικασία γιατί πιστεύουμε ότι πολιτική που δεν είναι ανθρωπιστική πράξη δεν έχει κανένα νόημα για τον τόπο".

Η κ.Θεοχάρους ανέφερε ακόμη πως "αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και για την εξεύρεση μιας λύσης που θα διασφαλίζει την παρουσία του Ελληνισμού σε αυτόν τον τόπο εις το διηνεκές, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς ακρωτηριασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χωρίς μείωση της εφαρμογής του ευρωπαϊκού κεκτημένου σε όλη την επικράτεια του νησιού μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα