Οζγκιουργκιούν:Θέμα ημερών η υπογραφή πρωτοκόλλου με Αγκυρα

Πολύ κοντά στην υπογραφή οικονομικού πρωτοκόλλου με την Άγκυρα βρίσκονται τα Κατεχόμενα, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό» Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Ο κ. Οζγκιουργκιούν δήλωσε ότι αναμένεται να ξεπεραστούν τα κωλύματα σε ένα – δύο σημεία και να προχωρήσουν το συντομότερο στις υπογραφές.

Σύμφωνα με την Κίπρις, σε δηλώσεις του στον “Μπαϊράκ” ο κ. Οζγκιουργκιούν ανέφερε ότι θα διεξαχθούν ανωτάτου επιπέδου συνομιλίες για το θέμα, τις οποίες θα διεξάγει ο ίδιος με τον αναπληρωτή “πρωθυπουργό” και “υπουργό” δημοσιονομικών, Σερντάρ Ντενκτάς και θεωρεί ότι εφαρμόζοντας με υγιή

τρόπο το πρωτόκολλο με την Τουρκία θα υπάρξει μια περίοδος που θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

Ανακοίνωσε δε ότι το αναβληθέν λόγω ταξιδιού του Τούρκου Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ στις αρχές της εβδομάδας ταξίδι του στην Άγκυρα, θα πραγματοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας μαζί με τον κ. Ντενκτάς.

Ο Οζγκιουργκιούν αναφέρθηκε και στους ισχυρισμούς περί παραχώρησης 25.000 νέων «υπηκοοτήτων», τους οποίους χαρακτήρισε αβάσιμους.

Από πλευράς του, ο Σερντάρ Ντενκτάς που ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού Κίπρις είπε ότι οι συνομιλίες για το πρωτόκολλο θα επισπευσθούν και θα ολοκληρωθούν σύντομα. “Θα τελειώσουμε αυτή την δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Εντός 48 ωρών θα υπογράψουμε το δημοσιονομικό πρωτόκολλο”.

Στο μεταξύ, ένα άλλο ανοικτό θέμα για τους Τ/κ φαίνεται ότι ξεκαθαρίζει καθώς σύμφωνα με την Χαβαντίς η τιμή πώλησης του νερού από την Τουρκία καθορίζεται σε όχι περισσότερο από 5 ΤΛ (1,7 ευρώ). Όπως γράφει το δημοσίευμα, η τιμή πώλησης του νερού στους “δήμους” θα είναι 1.10 Τ.Λ. (33 σεντς περίπου) τον τόνο. Συγκεκριμένα, ποσό 60 γροσιών (19 σεντς περίπου) θα αφορά την πληρωμή του ηλεκτρικού των συστημάτων στο φράγμα, 25 γρόσια (7 σεντς περίπου) θα είναι η πληρωμή του νερού προς την Τουρκία και 25 γρόσια θα καταβάλλονται στη μονάδα διύλισης του νερού.

Το δημοσίευμα σχολιάζει και το γεγονός ότι οι “δήμοι” καταβάλλουν σήμερα το ποσό των 10-25 γροσιών (3-7 σεντς περίπου) για κάθε τόνο νερού που χρησιμοποιούν, ενώ το νερό που μεταφέρεται από την Τουρκία θα το αγοράζουν 1.10 ΤΛ και δεν έγινε ακόμη γνωστό το ποσό που θα το πωλούν και αυτοί με τη σειρά τους στους καταναλωτές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα