Σύνοδος Σιγκαπούρης: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι αυτή την ώρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιόνγκ Ουν αντάλλαξαν στη Σιγκαπούρη ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε εν ενεργεία πρόεδρο των ΗΠΑ και ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Η εικόνα που μεταδόθηκε σε ολόκληρο τον πλανήτη, επί δεκαετίες, θεωρούταν αδιανόητη: οι ηγέτες ΗΠΑ - Β. Κορέας βάδισαν από αντίθετες κατευθύνσεις για να βρεθούν πάνω στο κόκκινο χαλί, με φόντο σημαίες των χωρών τους, τοποθετημένες εναλλάξ.

Μετά τη χειραψία, οι δυο ηγέτες στάθηκαν σοβαροί μπροστά στους φωτογράφους με τα χέρια στο πλάι. Ο Τραμπ έδωσε ένα φιλικό χτύπημα στην πλάτη στον Κιμ, καθώς βάδιζαν ο ένας πλάι στον άλλο, στον διάδρομο του ξενοδοχείου Capella, στο θέρετρο Σεντόσα της Σιγκαπούρης, προς τον χώρο όπου θα είχαν κατ' ιδίαν συζήτηση.

Η ιδιαίτερη συνομιλία των ηγετών διήρκεσε περίπου 45 λεπτά, με μόνο τους διερμηνείς παρόντες, πριν μπουν στο χώρο άλλα μέλη των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή σύνοδος.

«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα