Σύννομη της συνθήκης του Σένγκεν μεταξύ Δανίας - Γερμανίας

H προσωρινή επαναφορά συνοριακών ελέγχων μεταξύ Δανίας και Γερμανίας για την περίοδο από τις 4 και μέχρι τις 14 Ιανουαρίου, είναι εκ πρώτης όψεως σύννομη με τους κανόνες της συνθήκης του Σένγκεν, αποφάνθηκε σήμερα η Κομισιόν, μετά από επίσημη ενημέρωση που έλαβε από τις αρχές της Δανίας.

Η επαναφορά των ελέγχων, τονίζει η Κομισιόν σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, προβλέπεται στον κώδικα Σένγκεν για εξαιρετικές περιπτώσεις και τέτοια φαίνεται πως είναι η αυξημένη ροή προσφύγων προς το έδαφός της μέσω της Γερμανίας.

Η Κομισιόν υπενθυμίζει

ότι τέτοιου είδους καταστάσεις καθιστούν αναγκαία την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για το προσφυγικό από τους 28 και τις τρίτες χώρες, τους προηγούμενους μήνες, ενώ προειδοποιεί τις εθνικές αρχές πως θα συνεχίσει να ελέγχει την εφαρμογή των κανόνων της ζώνης Σένγκεν.

Στο ίδιο πλαίσιο ο αρμόδιος επίτροπος Δημήτρης Αβραμοπουλος κάλεσε εκτάκτως αύριο, τους αρμόδιους Υπουργούς της Δανίας και της Γερμανίας, στα γραφεία της Κομισιόν στις Βρυξέλλες για εξηγήσεις, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Κομισιόν, Μ. Σχοινάς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα