Συνεργασία Cyprus Integrity Forum-Partnership For Transparency

Σε συνεργασία προχωρούν οι δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις Cyprus Integrity Forum(CIF) και Partnership For Transparency(PFT) με την υπογραφή μνημονίου στις 26 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, πρόκειται για μια εξαιρετικής σημασίας συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των πρωτοπόρων οργανισμών σε Κύπρο

και Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής που έχουν ως σκοπό την πάταξη της διαφθοράς και την προώθηση της διαφάνειας και της ακεραιότητας.

Η συμφωνία συνεργασίας υπεγράφη στην Ουάσιγκτον μεταξύ του Μάριου Σκανδάλη, Προέδρου του CIF και του Simon Gray, Senior Advisor του PTF.

Tο CIF είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010 και σκοπός της είναι η συνεισφορά στην ενδυνάμωση της κοινωνίας και τη βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας και ιδιωτικής διακυβέρνησης στην Κύπρο, προωθώντας την διαφάνεια, την ακεραιότητα καθώς και την ανάληψη ευθύνης. Μερικές από τις προτεραιότητες είναι η αύξηση των αντιλήψεων του κοινού για τις επιπτώσεις της διαφθοράς και η ενδυνάμωση και ενθάρρυνση των πολιτών να συμμετέχουν στην καταπολέμησή της.

Το PTF είναι επίσης μη κυβερνητική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 2000. Σκοπός της οργάνωσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας σε οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, όπου πολίτες δρουν για τη βελτίωση της διακυβέρνησης, την αύξηση της διαφάνειας και τη μείωση της διαφθοράς. Στόχος είναι ανάπτυξη καινοτόμων προσεγγίσεων και εργαλείων ώστε να προωθείται μια κουλτούρα διαφάνειας σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα