Συνελήφθη ο 30χρονος συνεργός του απαγωγέα στην Λεμεσό

Χειροπέδες πέρασε η Αστυνομία στον 30χρονο Giaser Mora από την Σαουδική Αραβία σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απαγωγής, κατακράτησης παιδιών χωρίς την συγκατάθεση του νόμιμου κηδεμόνα και παρακοής δικαστικού διατάγματος, που διαπράχθηκε στην Λεμεσό στις 30 Απριλίου 2019.

Πρόκειται για τον 30χρονο, ο οποίος φέρεται να συνεργάστηκε με τον 42χρονο πατέρα, αφού μετά από εξετάσεις, διαπιστώθηκε πως έδωσε ψευδή μαρτυρία στην Αστυνομία σχετικά με τα γεγονότα της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα, ενώ ο 30χρονος ανέφερε πως

ο 42χρονος άρπαξε τα παιδιά από την περιοχή της Επίχωσης, το απόγευμα της Τρίτης, διαπιστώνεται ότι ήταν ο ίδιος που μετέφερε τα παιδιά στον χώρο στάθμευσης του Jumbo Πολεμιδιών, για να τα παραδώσει στον πατέρα.

Για την υπόθεση αναζητούνται, επίσης, τα στοιχεία Σύρου, ο οποίος φέρεται να βοήθησε τον 42χρονο να μεταβεί στα κατεχόμενα, όπου είχε εντοπιστεί με τα παιδιά και παραδόθηκε στις κυπριακές αρχές, μέσω της Δικοινοτικής Ομάδας Επαφής. Σήμερα το πρωί, το Δικαστήριο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

Υπενθυμίζεται πως τα παιδιά, 12, 6 και 4 ετών, είναι καλά στην υγεία τους και χθες μεταφέρθηκαν προληπτικά για εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, συνοδευόμενα από λειτουργό του Γραφείου Ευημερίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα