Συνελήφθη γυναίκα στις ΗΠΑ επειδή έκανε εμβόλιο Covid σε εφήβο σπίτι της

Μια γυναίκα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης συνελήφθη αφού κατηγορήθηκε ότι χορήγησε εμβόλιο Covid-19 σε έναν έφηβο ενώ δεν είχε ιατρική άδεια. Η μητέρα του εφήβου είπε αργότερα στην αστυνομία ότι δεν γνώριζε τον σχετικό εμβολιασμό.

 

Σϋμφωνα με την τοπική αστυνομία και αναφοές στα ΜΜΕ  μια 54χρονη γυναίκα από το Long Island, φέρεται να έδωσε στον έφηβο  αυτό που πιστεύουν οι

ερευνητές στο σπίτι της ένα εμβόλιο Covid-19 την Παρασκευή. Δεν είναι σαφές τι έκανε ο έφηβος στο σπίτι της γυναίκας και αν έχουν σχέση.

 

Αν και η στάση του αγοριού στη διαδικασία είναι άγνωστη, η μητέρα του έγινε έξαλλη και δεν έχασε χρόνο για να ειδοποιήσει την αστυνομία. Η μητέρα είπε στους ντετέκτιβ ότι δεν είχε δώσει την άδεια στην συγκεκριμένη γυναίκα  να κάνει ένεση στον γιο της με την ουσία.

 

Ωστόσο, η έλλειψη γονικής συναίνεσης αποδείχθηκε ότι ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, με την αστυνομία να ανακαλύπτει αργότερα ότι η 54χρονη  δεν είχε δικαίωμα να πραγματοποιήσει ιατρικές διαδικασίες. Η γυναίκα δεν ήταν ούτε επαγγελματίας ιατρός, ούτε είχε εξουσιοδότηση να κάνει τον εμβολιασμό. Η 54χρονη κατηγορήθηκε για άσκηση ιατρικής χωρίς τα κατάλληλα προσόντα και πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 21 Ιανουαρίου.

 

Τα παιδιά ηλικίας έως 5 ετών είναι επιλέξιμα για το εμβόλιο Covid-19 στις ΗΠΑ. Επί του παρόντος, υπάρχει μόνο ένα εμβόλιο (Pfizer-BioNTech) που διατίθεται σε άτομα ηλικίας από 5 έως 17 ετών. Δεν είναι σαφές ποια μάρκα χρησιμοποίησε η γυναίκα για να εμβολιάσει τον έφηβο.

 

Το θέμα του ρόλου των γονέων σχετικά με τον εμβολιασμό των παιδιών τους στην Αμερική έχει συζητηθεί έντονα και οι κανόνες γονικής συναίνεσης ποικίλλουν σε διάφορες πολιτείες. Στη Νέα Υόρκη, ένας γονέας ή νόμιμος κηδεμόνας πρέπει να παρέχει τη συγκατάθεσή του για ανηλίκους όλων των ηλικιών. Στην περίπτωση των 16 και 17 ετών, ο γονέας μπορεί να δώσει τη συγκατάθεσή του είτε αυτοπροσώπως είτε τηλεφωνικά. Ωστόσο, τα παιδιά κάτω των 15 ετών πρέπει επίσης να συνοδεύονται στον τόπο του εμβολιασμού από ενήλικα φροντιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα