Συνέδριο στα κατεχόμενα για επενδύσεις και συνεργασία με Τουρκία

Συνέδριο με θέμα τις επενδύσεις και την συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους διοργανώθηκε στην κατεχόμενη Κερύνεια από τον τουρκικό σύνδεσμο γυναικών επιχειρηματιών και τον σύνδεσμο για την πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο "πρωθυπουργός", Τουφάν Ερχιουρμάν,δήλωσε πως το ψευδοκράτος είναι κατάλληλο μέρος για επενδύσεις στον τουρισμό, στην ανώτατη εκπαίδευση και στην τεχνολογία της πληροφορίας.

Κάλεσε τους επιχειρηματίες από την Τουρκία να κάνουν επενδύσεις, σε συνεργασία με επιχειρηματίες του ψευδοκράτους. Είπε πως ενώ προσπαθούν να κάνουν το ψευδοκράτος

πιο ορατό στον κόσμο αντιλήφθηκαν πως ο κόσμος στην Τουρκία δεν το γνωρίζει πολύ καλά.

Ανέφερε πως τα μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία μεταδίδουν ειδήσεις μόνο για τον τουρισμό που έχει να κάνει με τα καζίνο, σημειώνοντας πως δεν είναι μόνο αυτή η οικονομική δραστηριότητα που υπάρχει στο ψευδοκράτος.

Υπενθυμίζοντας την δήλωση του Σερντάρ Ντενκτάς πως ο πληθυσμός στα κατεχόμενα ανέρχεται περίπου στις 800 χιλιάδες, ο κ. Ερχιουρμάν είπε πως 32-33 χιλιάδες από τους 102 χιλιάδες φοιτητές προέρχονται από τρίτες χώρες. Ανέφερε πως η παρουσίαση του ψευδοκράτους από αυτούς τους φοιτητές στις χώρες τους είναι πολύ σημαντική.

Σημείωσε, εξάλλου, πως μετά την οικονομική κρίση και την υποτίμηση της τουρκικής λίρας το 2018, ξεκίνησε η οικονομική ροή από το νότο, όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές του νησιού, προς το βορρά, όπως αποκάλεσε τις κατεχόμενες περιοχές, και αυτό θα καταστεί μόνιμο και θα αυξηθεί με το άνοιγμα νέων οδοφραγμάτων.

Ανέφερε επίσης πως ο τομέας των μεταφορών είναι ζωτικής σημασίας για το ψευδοκράτος, που έχει έσοδα 960 εκ. δολαρίων από τον τουρισμό και δυναμικότητα ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων στην ανώτατη εκπαίδευση. Πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν κάποια περισσότερα ανοίγματα για αυτό το θέμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα