Τορέ: «Δεν υπάρχει βάση για συνεταιρικό κράτος με τους Ε/κ»

Ο Ζορλού Τορέ, «βουλευτής» του κόμματος Εθνικής Ενότητας και νυν «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής» δήλωσε ότι δεν υπάρχει βάση για να δημιουργηθεί ένα συνεταιρικό κράτος με τους Ε/κ.

Από τη συνάντηση των ηγετών, είπε, απεδείχθη ότι δεν μπορούν να αρχίσουν συνομιλίες για εξεύρεση μιας ομοσπονδιακής λύσης.

Ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις στη βάση μιας ομόσπονδης λύσης με την ε/κ πλευρά αποτελεί «μια μεγάλη αδυναμία και λάθος της εξωτερικής πολιτικής». Ορισμένοι πολιτικοί βλέπουν την ομοσπονδία ως τη μοναδική λύση

και αυτό παρεμποδίζει τη λήψη νέων μέτρων, είπε.

Πρόσθεσε ότι οι Ε/Κ δεν θα αποδεχθούν ποτέ την ισότητα των «Τούρκων της Κύπρου» και υποστήριξε ότι δεν θέλουν να μοιραστούν τη δύναμη και τον πλούτο.

Το καλύτερο που μπορεί να γίνει είναι να βελτιωθούν οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ των δύο πλευρών και ότι οι συναντήσεις για θέματα ηλεκτρισμού, οικονομίας, φυσικές καταστροφές, μεταφορές, περιβαλλοντικά θέματα και άλλα, θα κάνουν τη ζωή του κόσμου πιο εύκολη, υποστήριξε περαιτέρω. Τέλος είπε ότι τα μέτρα για την τηλεφωνία και τον ηλεκτρισμό είναι ευχάριστο γεγονός.

Keywords
Τυχαία Θέματα