Συνεδρία για επίλυση θεμάτων Δήμου Δρομολαξιάς-Μενεού

Την προώθηση και επίλυση σημαντικών θεμάτων που αφορούν τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού, απασχόλησε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 17 Μαΐου, στην οποία παρακάθισαν μεταξύ άλλων βουλευτές και εκπρόσωποι κομμάτων Λάρνακας και Αμμοχώστου και ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας του Δήμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δρομολαξιάς – Μενεού αναφέρεται ότι ο Δήμαρχος Κύπρος Ανδρονίκου αναφέρθηκε στην «ανάπλαση του κεντρικού πυρήνα του Δήμου, έργο

πολεοδομικό για το οποίο υπάρχει κονδύλι ύψους 400 χιλιάδων ευρώ στον Προϋπολογισμό του κράτους, για έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών το Φθινόπωρο του 2017. Το έργο δεν έχει ακόμα προκηρυχθεί, γεγονός που προκαλεί τις ανησυχίες του Δήμου».

Οσον αφορά το πολυδύναμο κέντρο νεολαίας στο Συνοικισμό Μενεού, ο Δήμαρχος «επεσήμανε την έλλειψη έργων που θα προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις ενασχόλησης στους νέους στους συνοικισμούς αυτοστέγασης και την υποχρέωση του κράτους προς αυτή την κατεύθυνση λόγω και του μεγάλου πληθυσμού προσφύγων που εγκαταστάθηκε στο Δήμο. Αναφορικά με διάφορα έργα υποδομής στους συνοικισμούς όπως αντιπλημμυρικά, πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώσεις δρόμων, σημειώθηκε ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός πως ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν αποπερατωθεί αυτά τα έργα».

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της πάγιας οικονομικής αποζημίωσης από τη λειτουργία του Αεροδρομίου μέσα στα δημοτικά όρια του Δήμου, με τον κ. Αντρονίκου να αναφέρει πως το συγκεκριμένο αίτημα «τέθηκε επανειλημμένα στους αρμόδιους κρατικούς φορείς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Επεσήμανε ότι είναι απαράδεκτο το Αεροδρόμιο να μην καταβάλλει οποιοδήποτε τέλος προς την Τοπική Αρχή και πρόσθεσε πως η ηχορύπανση και η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι μερικές από τις επιπτώσεις που προκαλούνται από τη λειτουργία του Αεροδρομίου στα δημοτικά όρια του Δήμου».

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη ήταν η εξασφάλιση Τίτλων Ιδιοκτησίας από τους πρόσφυγες που έκτισαν σε Τ/Κ γη και το πρόβλημα που υπάρχει στους εμπορικούς άξονες του Δήμου, δηλαδή στις Λεωφόρους Τιμίου Προδρόμου και Ελευθερίας που περιβάλλονται από γη Τ/κ ιδιοκτησίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Δρομολαξιάς – Μενεού αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας Λυκείου στο Δήμο, σημείωσε πως γι’αυτό το σκοπό υπάρχει χαρακτηρισμένη έκταση γης στο Τοπικό Σχέδιο Λάρνακας, πρόσθεσε ότι για το όλο θέμα αναμένεται η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και είπε πως υπάρχει ανάγκη πραγματοποίησης βελτιωτικών έργων στο Α΄ Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς.

Οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν να θέσουν τα προβλήματα στα αρμόδια Υπουργεία και στη Βουλή για προώθηση και επίλυση τους, ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη το Σεπτέμβριο με στόχο να εξεταστεί η πρόοδος και η υλοποίηση των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα