Συνεχίζουν και σήμερα πτωτικά οι ευρωαγορές

Συνεχίζουν και σήμερα την πτωτική τους πορεία οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με την αγορά να αναμένει τα αποτελέσματα της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve που ξεκινά σήμερα, ενώ παρακολουθεί και τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 10:39, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,32% στις 6.689 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,93% στις 10.883 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,86%

στις 4.774 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,62% στις 380,66 μονάδες.

Στο ταμπλό, πτωτικά κινείται ο κλάδος των αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς ο ρυθμός ανόδου των πωλήσεων το Μάιο ήταν χαμηλότερος του αναμενομένου. Οι μετοχές των PSA Peugeot Citroen και Renault σημειώνουν απώλειες άνω του 1,2%.

Η Henkel βρίσκεται στο -1,8%, μετά το δημοσίευμα της New York Post ότι η Coty προκρίθηκε για την εξαγορά μιας μονάδας της Procter &Gamble, παρά το γεγονός ότι η Henkel εμφανιζόταν ως «φαβορί» για την απόκτηση της μονάδας.

Στον αντίποδα, η Ladbrokes σημειώνει κέρδη 3,5%, μετά την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley, σε overweight.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άνοδο 0,7% σημείωσε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Μάιο του 2015. Σε μηνιαία βάση καταγράφηκε άνοδος 0,1%. Τα στοιχεία είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Πηγή naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα