Συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Χριστόφια

Συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν και σήμερα οργανωμένα σύνολα για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, εξαίροντας τον ηγέτη και άνθρωπο.

Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ, αναφέρει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ένας πρωτοπόρος αγωνιστής, ιδεολόγος, ηγέτης, άνθρωπος που αγαπήθηκε από το λαό, από την εργατιά, από τον κόσμο του μόχθου, που πρωτοστάτησε στην πάλη για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, κερδίζοντας την αγάπη και την εκτίμηση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι

το Εκτελεστικό Συμβούλιο συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία και αποφάσισε:

• Να παραστεί εν σώματι στην κηδεία του αγαπημένου συντρόφου, Δημήτρη Χριστόφια, να καταθέσει στεφάνι και εισφορά στο Λαϊκό Δίκτυο Αλληλεγγύης.

• Να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και προτρέπει τις γυναίκες να πράξουν το ίδιο.

• Να συμμετάσχει στην πομπή την οποία διοργανώνει η ΕΔΟΝ, για να συνοδεύσει τη σορό στον Ιερό Ναό Της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ο Πρόεδρος, το διοικητικό και ακαδημαϊκό προσωπικό καθώς και η φοιτητική κοινότητα του INTERCOLLEGE εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το θάνατο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον χαρακτηρίζουν μια εξέχουσα προσωπικότητα για την Κύπρο, αφού υπηρέτησε για δεκαετίες με ζήλο και αφοσίωση τα συμφέροντα της πατρίδας μας, από διάφορα πολιτειακά αξιώματα φτάνοντας μέχρι και το ύπατο αξίωμα του τόπου. 

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (Ο.Σ.Ε.Ο.Κ.), εκφράζουν τη βαθιά θλίψη του εργοληπτικού κόσμου για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια και καλούν τα μέλη των Συνδέσμων – Μελών της Ο.Σ.Ε.Ο.Κ. να παράσχουν τις αναγκαίες διευκολύνσεις στους εργοδοτουμένους τους, οι οποίοι επιθυμούν να παραστούν στη νεκρώσιμη ακολουθία ή/και ταφή.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης αναφέρει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας αποτέλεσε παράδειγμα Ανθρώπου που αφιέρωσε όλη του τη ζωή για την επικράτηση της ειρήνης στην Κύπρο και στον κόσμο, ήταν ένθερμος συναγωνιστής και σταθερός συμπαραστάτης του παγκόσμιου φιλειρηνικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και σε όλους τους πολέμους, για την επικράτηση της παγκόσμιας ειρήνης και πάλεψε με όλο του το σθένος για την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας και του λαού μας.

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων (ΠαΣΣΠ) εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Προέδρου αναφέροντας ότι τη ζωή του και τη μακρά πολιτική πορεία σε όλα τα αξιώματα που κατέλαβε σφράγισαν οι μάχες που με ήθος, σθένος και συνέπεια έδωσε για την επίλυση του εθνικού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου και ότι θα μείνει στη μνήμη για την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του και την ξεχωριστή ευαισθησία με την οποία αγκάλιαζε τους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα