Συνεχίζονται στο Βερολίνο οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης

Εκπρόσωποι του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων (FDP) συνέχισαν τις συνομιλίες τους την Τρίτη σχετικά με την πορεία προς μια από κοινού Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Οι διαπραγματευτές συναντήθηκαν στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βερολίνου.

Μετά τις συνομιλίες, ο Διευθυντής του κόμματος των Πρασίνων, Μίκαελ Κέλνερ, δήλωσε ότι ο όγκος των προβλημάτων έχει γίνει μικρότερος και ο αριθμός των λύσεων μεγαλύτερος.

Ο Λαρς Κλινγκμπέιλ, ΓΓ του SPD, έκανε λόγο για εντατικές συζητήσεις και εμφανίστηκε αισιόδοξος:

«Η αποστολή μας δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να γίνει κάτι καλό».

Αναμένεται να ληφθεί απόφαση μέχρι την Παρασκευή για το αν θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις. Οι ηγέτες των κομμάτων δεν θέλησαν να σχολιάσουν τα θέματα των συνομιλιών.

Δεν αναμενόταν συγκεκριμένη απόφαση υπέρ ή κατά των διαπραγματεύσεων για συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς μια ακόμα συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή. Οι πολιτικοί, οι οποίοι συμφώνησαν να σεβαστούν την εμπιστευτικότητα των συνομιλιών, δεν προέβησαν σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους στην αρχή των διαπραγματεύσεων το πρωί της Τρίτης.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, οι Γενικοί Γραμματείς των κομμάτων θα συνεχίσουν να εργάζονται σε μικρότερες ομάδες, ενώ ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD, Όλαφ Σολτς, πρόκειται να ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για να συναντήσει τους Υπουργούς Οικονομικών της G20.

Στόχος είναι να γίνει προς το τέλος της εβδομάδας ένας ενδιάμεσος απολογισμός και να αποφασιστεί κατά πόσον τα τρία κόμματα θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις συγκρότησης κυβερνητικού συνασπισμού.

Παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με τους Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι κράτησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο συνασπισμού με τους Χριστιανοδημοκράτες.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Νέα δημοσκοπική πτώση για το CDU/CSU και άνοδος του SPD
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχίζονται, Βερολίνο,synechizontai, verolino