Συνεχίζονται οι συζητήσεις Mπορέλ - Τσαβούσογλου για δήλωση ΕΕ - Τουρκίας 2016

Συνεχίζονται οι συζητήσεις του Υπάτου Εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσολγου, όπως ο ίδιος ο Ύπατος Εκπρόσωπος επιβεβαίωσε μετά την τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που διεξήχθη σήμερα και είχε αντικείμενο τον επαναπατρισμό Ευρωπαίων πολιτών (350.000 έχουν επαναπατριστεί και 250.000 παραμένουν εκτός) και την εξωτερική διάσταση της αντιμετώπισης της πανδημίας, με παροχή υποστήριξης σε τρίτα κράτη.                      

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, "με τον φίλο μου τον Υπουργό Τσαβούσογλου έχω συχνή

επαφή. Το ίδιο και τα γραφεία μας, που συνεχίζουν τις συζητήσεις για να βρούμε λύσεις σε πολλά θέματα που αφορούν τις δύο πλευρές. Η τελευταία Σύνοδος Κορυφής με εξουσιοδότησε να συνεχίσω τις συζητήσεις, οι οποίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να σας πω, παρά τη διάθεση και των δύο πλευρών να συζητήσουμε για όλα τα θέματα", τόνισε.

"Δεν είναι μόνο η μετανάστευση το θέμα στο οποίο η ΕΕ σχετίζεται με την Τουρκία. Ναι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης μας, αλλά υπάρχουν και πολλά άλλα. Είναι σημαντικό λοιπόν να μιλάμε ειλικρινά και ανοιχτά και για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να βρούμε λύσεις", κατέληξε.

Χθες βράδυ ο Ύπατος Εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο Υπουργό για τη συνέχιση της εργασίας επί της δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας του 2016.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα