Το λογισμικό IRIS και η αλλαγή δεδομένων σχετικά με τους θανάτους από τον ιό

Αλλαγή στα δεδομένα των θανάτων που έχουν καταγραφεί στην Κύπρο

Μέχρι στιγμής ήταν γνωστοί 11 θάνατοι, με την απώλεια άλλου ενός ανθρώπου σήμερα, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε Δρ Μάριος Λοΐζου, Επιστημονικός Διευθυντής, Διεύθυνσης Λευκωσίας ΟΚΥπΥ, έχει τεθεί σε εφαρμογή η διαδικασία κωδικοποίησης της τελικής αιτίας θανάτου με χρήση του λογισμικού IRIS

Η χρήση αυτή, όπως είπε, αποφασίστηκε στην προσπάθεια να καθοριστεί όσο το δυνατό πιο σωστά η πραγματική αιτία θανάτου

ασθενών θετικών στον ιό SARS-CoV-2, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό, στο οποίο θα μπορούσε να αποδοθεί και ο θάνατος.

Με βάση τα δεδομένα στα οποία έγινε η επεξεργασία και τη θετικοποίηση εργαστηριακής διαγνωστικής εξέτασης σε θανόντα προηγούμενων ημερών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό ανέρχεται σε 13, από τους οποίους εννέα θάνατοι αποδίδονται στην νόσο COVID-19 και τέσσερις σε άλλα αίτια. Ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών των οποίων η αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19 είναι 66, 86% άντρες και 14% γυναίκες.

Όσον αφορά τους ασθενείς, μέχρι τις 3 το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το νοσοκομείο αναφοράς, νοσηλεύονται 37 άτομα, πέντε εξ αυτών νοσηλεύονται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. 

Έντεκα άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, δύο στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και εννέα στη ΜΕΘ Λευκωσίας. Στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια νοσηλεύονται σε θάλαμο έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σε σταθερή κατάσταση. Ένα άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Λεμεσού χωρίς να είναι διασωληνωμένο. Η κατάσταση όλων αυτών των ασθενών μέχρι την στιγμή εκείνη είναι σταθερή αλλά κρίσιμη.

«Αναγκαζόμαστε να επαναλάβουμε κάθε μέρα ότι πρέπει όταν λέμε να κερδίζουμε χρόνο. Γνωρίζουμε ότι ο τρόπος ζωής στον οποίο καλούμαστε να προσαρμοστούμε έρχεται σε πλήρη αντίθεση με αυτόν που ξέραμε. Ειδικά εμείς σαν μεσογειακός λαός έχουμε συνηθίσει να έχουμε την ελευθερία μας, να απολαμβάνουμε τον ήλιο και την θάλασσα. Καλούμαστε να τα στερηθούμε. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι τα στερούμαστε τώρα, ώστε να μπορέσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα να το ξαναπολαύσουμε», σημείωσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα