Συνεχίζονται οι συλλήψεις στο Βέλγιο

Συνεχίζεται ο σάλος στο βελγικό ποδόσφαιρο, λόγω της έρευνας της δικαιοσύνης και τη σύλληψη ατόμων, που φέρεται να εμπλέκονται σε κύκλωμα διαφθοράς στο ποδόσφαιρο της χώρας. Μία δικαστική έρευνα που ξεκίνησε στα τέλη του 2017, οδήγησε σε μία ακόμη συντονισμένη επιχείρηση, που έγινε προχθές ταυτόχρονα σε διάφορες πόλεις του Βελγίου, αλλά και σε Λονδίνο και Μονακό. Αποτέλεσμα είναι η σύλληψη δύο ατόμων, οι οποίοι εμπλέκονται στη

μεταγραφή του Σέρβου φορ, Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, το 2015, από την Αντερλεχτ στη Νιούκαστλ.  

Ενας από τους δύο συλληφθέντες είναι ο γνωστός Γάλλος μάνατζερ, Κριστόφ Ενροτό, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει πελάτες του γνωστούς παίκτες, όπως οι Τιμπό Κουρτουά, Γιανίκ Καράσκο και Κέβιν Μιραλάς. Ο Ενροτό συνελήφθη στο Μονακό και κρατείται, μέχρι να οδηγηθεί στον ανακριτή. Εκτός του Ενροτό, για την υπόθεση του Μίτροβιτς συνελήφθη και ο πρώην γενικός διευθυντής της Αντερλεχτ, Χέρμαν Φαν Χόλσμπεκ, ο οποίος κατηγορείται πως μαζί με τον Γάλλο μάνατζερ «φούσκωσαν» το κόστος της μεταγραφής του Μίτροβιτς από τα 14 στα 18 εκατ. ευρώ και έβαλαν στις τσέπες τους τη διαφορά!

Σύμφωνα με πηγές της γενικής εισαγγελίας, η έρευνα συνεχίζεται για απάτες, σχετικές με τις προμήθειες από μεταγραφές και συμβόλαια ποδοσφαιριστών, αλλά και για «στημένους» αγώνες. Η σχετική έρευνα ξεκίνησε στα τέλη του 2017, μετά από μία αναφορά της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για τις αθλητικές απάτες. Στην αναφορά αυτή γινόταν λόγος για ενδείξεις ύποπτων οικονομικών συναλλαγών στο βελγικό ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, ενώ στην εξέλιξη της έρευνας προέκυψαν στοιχεία για «ύποπτα» παιχνίδια κατά την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Keywords
Τυχαία Θέματα