Συνεχίζονται να καταγράφονται νέα κρούσματα παγκοσμίως

Συνεχίζονται να καταγράφονται νέα κρούσματα κορωνοϊού, όπως και θάνατοι σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ οι χώρες είτε έλαβαν επιπρόσθετα μέτρα είτε σκέφτονται ακόμα και νέο παγκόσμιo lockdown.

Συγκεκριμένα, στην Κίνα καταγράφηκαν 14 κρούσματα σε 24 ώρες και όλα "εισαγόμενα", στο Μεξικό σημειώθηκαν 399 επιπλέον θάνατοι και καταγράφηκαν 5.573 νέα κρούσματα σε 24 ώρες, στην Κολομβία ξεπέρασαν τα

800.000 τα κρούσματα και τους 25.000 οι θάνατοι, στη Γαλλία πάνω από 14.000 τα νέα κρούσματα και άλλοι 39 θάνατοι σημειώθηκαν μέσα σε 24 ώρες, στην Ιταλία διαγνώσθηκαν 1.869 νέα κρούσματα κορωνοϊού, και καταγράφηκαν 17 θάνατοι, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες πάνω από 1.000 κρούσματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Επιπρόσθετα, στο Ισραήλ πραγματοποιήθηκε χθες διαδήλωση κατά της Κυβέρνησης που προσπάθησε να περιορίσει τις συναθροίσεις στο πλαίσιο των μέτρων για την Covid-19.

Κίνα

Το κινεζικό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 14 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 15 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι ήταν όλα «εισαγόμενα», σύμφωνα με την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που επαληθεύεται πως έχουν προσβληθεί αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε 26, από 30 την προηγουμένη, αν και αυτές οι περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που δίνει στη δημοσιότητα το Πεκίνο.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 85.351 επιβεβαιωμένων περιστατικών μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 399 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 5.573 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει τους 76.243 νεκρούς επί συνόλου 726.431 μολύνσεων.

Εντούτοις, στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως οι πραγματικοί αριθμοί είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Κολομβία

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Κολομβία, που πριν περίπου ένα μήνα εξήλθε από μια μακράς διάρκεια καραντίνα, ξεπέρασαν χθες τα 800.000, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έσπασαν το φράγμα των 25.000.

Η χώρα των Άνδεων καταγράφει 806.038 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με 25.296 αναφερόμενους θανάτους. Οι ενεργές περιπτώσεις είναι 78.956.

Τον Μάρτιο η Μπογκοτά επέβαλε ένα lockdown σε όλη τη χώρα που διήρκησε πάνω από πέντε μήνες. Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε μια πολύ πιο χαλαρή φάση "επιλεκτικής" καραντίνας που επιτρέπει την εστίαση και διεθνείς πτήσεις.

Συναυλίες και άλλες μεγάλες εκδηλώσεις εξακολουθούν να απαγορεύονται και χερσαία και θαλάσσια σύνορα παραμένουν κλειστά.

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας στην πρωτεύουσα, όπου εντοπίζεται το 1/3 των κρουσμάτων μόλυνσης όλης της χώρας, βρίσκονται περίπου στο 50% χωρητικότητας, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Γαλλία

Η Γαλλία κατέγραψε χθες πάνω από 14.000 νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός ελαφρά μειωμένος σε σύγκριση με τις μολύνσεις που εντοπίζονταν τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο το ποσοστό εκείνων που διαγιγνώσκονται θετικοί στον νέο κορωνοϊό συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με τα δεδομένα που έδωσε απόψε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας.

Τα νέα κρούσματα ανέρχονται σε 14.412, μειωμένα σε σύγκριση με τα περίπου 16.000 που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή. Το ποσοστό των θετικών τεστ όμως αυξήθηκε στο 7,2%.

Το τελευταίο 24ωρο πέθαναν από την ασθένεια άλλοι 39 άνθρωποι.

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 527.446 και οι νεκροί φτάνουν τους 31.700.

Ιταλία

Χθες στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.869 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Προχθές, διαγνώσθηκαν  1.912 κρούσματα, με 20 νεκρούς.

Την ίδια ώρα, 45.600 πολίτες έχουν τεθεί σε κατ`οίκον περιορισμό, ενώ 2.737 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία και άλλοι 247 σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα περισσότερα κρούσματα διαγνώσθηκαν στην περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, (274), στην Λομβαρδία (256) και στην ευρύτερη περιοχή της Ρώμης (219).

Ισραήλ

Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, διαμαρτυρόμενοι για τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να περιορίσει τις συναθροίσεις, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των μέτρων για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Κρατώντας ταμπούρλα και πλαστικές τρομπέτες, οι Ισραηλινοί διαμαρτυρήθηκαν για τη διαχείριση της πανδημίας εκ μέρους της Κυβέρνησης, κατήγγειλαν τη «διαφθορά» και ζήτησαν «αλλαγή» αλλά και να σταματήσει η βία σε βάρος των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στο Ισραήλ και, αντιμέτωπη με ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, η Κυβέρνηση επέβαλε την περασμένη εβδομάδα καραντίνα «τουλάχιστον τριών εβδομάδων».

ΗΠΑ

Για πρώτη φορά από τον Ιούνιο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης, το πρώην επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, κατέγραψε χθες περισσότερα από 1.000 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Από τα 99.953 τεστ που έγιναν την Παρασκευή, τα 1.005 βρήκαν θετικά, επίπεδο που είχε καταγραφεί για τελευταία φορά στις 5 Ιουνίου.

«Είναι βασικό, καθώς πλησιάζει το φθινόπωρο και η εποχική γρίπη, οι Νεοϋορκέζοι να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα», σχολίασε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Άντριου Κουόμο. «Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να ενημερώνουμε τους Νεοϋορκέζους ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για τους ίδιους και για τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Η υγειονομική κατάσταση πάντως είναι ξεκάθαρα βελτιωμένη στην Πολιτεία, σε σύγκριση με την περασμένη άνοιξη, όταν η πανδημία είχε φτάσει στην κορύφωσή της. Τα εστιατόρια, που μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα μπορέσουν να ξανανοίξουν τις κλειστές αίθουσές τους από την Τετάρτη, αλλά μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν την Παρασκευή τα 7 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ περίπου 205.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα