Συνεχίζεται το θρίλερ στην ΕΔΕΚ-Νέο ζήτημα με τις Επαρχιακές της Λευκωσίας/vid

Συνεχίζεται το θρίλερ για τις εσωκομματικές εκλογές της ΕΔΕΚ. Δύο δικαστικές αποφάσεις δίδουν μεν το πράσινο φως για διεκπεραίωσή τους, ωστόσο κρατούν στην ηγεσία τον Μαρίνο Σιζόπουλο μέχρι την εκδίκαση εκκρεμούσας αγωγής.

Το πράσινο φως για διεξαγωγή του τακτικού συνεδρίου και των εκλογών της ΕΔΕΚ

έδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Το Δικαστήριο ανέτρεψε προηγούμενο διάταγμα που προνοούσε αναβολή του Τακτικού Συνεδρίου και των Εκλογών.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η ηγεσία της ΕΔΕΚ αναδεικνύεται νικήτρια στη διαμάχη που είχε προκύψει, καθώς δικαιώνει τον Πρόεδρο του κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Το Δικαστήριο προχώρησε και σε απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών της επαρχιακής διοίκησης Λευκωσίας οι οποίες διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια που ίσχυε το διάταγμα. Διαδικασία την οποία βρήκε άκυρη και για τον σκοπό αυτό οι επαρχιακές Λευκωσίας πρέπει να πραγματοποιηθούν εκ νέου.

Σε δηλώσεις της  η Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Μαρία Παναγιώτου, ανέφερε τα εξής:

«Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου έχουν επιβεβαιώσει ότι προχωράμε στην ολοκλήρωση των εκλογικών διαδικασιών, στη βάση του μητρώου που παρέδωσε ο πρόεδρος του κόμματος στην επιτροπή διαπιστευτηρίων και με τους ίδιους υποψηφίους».

Την ίδια ώρα, υπάρχει και άλλη ανάγνωση της ίδιας απόφασης.

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την Λευκωσία είναι ιδιαίτερα επικριτική για την ενέργεια της ΕΔΕΚ να διεξαγάγει τις εκλογές κατά παράβαση του διατάγματος, αλλά σίγουρα η απόφαση αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο για πανηγυρισμούς», ανέφερε ο νομικός Αχιλλέας Αιμιλιανίδης.

Κύρια προϋπόθεση για διεξαγωγή των εκλογών είναι οι εκλογές της Επαρχίας Λευκωσίας και έπειτα του Τακτικού Συνεδρίου, κάτι που δεν θα διεξαχθεί εφόσον τρέχει αγωγή στο δικαστήριο.

Η ΕΔΕΚ θα προχωρήσει σε νέες συσκέψεις, όπου θα ανακοινώσει νέες ημερομηνίες.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Διαβάστε ακόμη: Mε απόφαση δικαστηριου ανοίγει ο δρόμος για εκλογές στην ΕΔΕΚ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα