Συνεχίζεται παγκοσμίως η προσπάθεια για περιορισμό του κορωνοϊού

Συνεχίζεται η προσπάθεια των κρατών να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, την ώρα που στις ΗΠΑ γίνονται σκέψεις για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Διαβάστε ακόμη: Δρ. Καραγιάννης: «Εφόσον δεν μαζευόμαστε αυτή θα είναι εικόνα της πανδημίας»

Η διασπορά του ιού

Οι αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι αριθμός ρεκόρ 669 ανθρώπων πέθαναν το προηγούμενο 24ωρο λόγω της covid-19, ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα που καταγράφεται αυτό το τραγικό ρεκόρ. Συνολικά, στην

Ρωσία έχουν χάσει την ζωή τους λόγω της νόσου 135.214 άνθρωποι, καθιστώντας την την χώρα της Ευρώπης με τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών λόγω covid-19. Παράλληλα, το προηγούμενο 24ωρο στην χώρα καταγράφηκαν 21.042 νέες μολύνσεις, ανεβάζοντας το σύνολο των κρουσμάτων σε 5.514.599.

Η Τσεχία ανακοίνωσε την δεύτερη διαδοχική σε εβδομαδιαία βάση αύξηση στα νέα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού και ο ρυθμός αναπαραγωγής "R" αυξήθηκε πάνω από το 1, για πρώτη φορά από τα μέσα Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που ανακοινώθηκαν σήμερα

Ο αριθμός των παιδιών στην Ινδονησία που μολύνονται από τον κορωνοϊό έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από τον Μάιο, με τους θανάτους νηπίων από την Covid-19 να αυξάνονται σημαντικά καθώς η χώρα πλήττεται από το πιο σοβαρό μέχρι στιγμής κύμα λοιμώξεων, δήλωσε σήμερα ένας εξέχων παιδίατρος.

Οι πορτογαλικές αρχές κατέγραψαν 2.362 κρούσματα του νέου κορωνοϊού κατά το τελευταίο 24ωρο, την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα μέσα Φεβρουαρίου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να σταματήσει την εξάπλωση του πιο μεταδοτικού στελέχους Δέλτα.

Ο επικεφαλής της πορτογαλικής Κυβέρνησης, Αντόνιο Κόστα, που ήλθε σε επαφή με έναν από τους συνεργάτες του ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19, τέθηκε σε απομόνωση, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του. "Αν και είχε ήδη λάβει τις δύο δόσεις εμβολίου και συμμορφωνόταν με τους κανόνες αποστασιοποίησης και την χρήση μάσκας, ο Πρωθυπουργός ακολουθεί μια περίοδο καραντίνας, όπως προβλέπεται από τις υγειονομικές αρχές", σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του, στην οποία δεν διευκρινίζεται η διάρκεια της απομόνωσης.

Το Μπανγκλαντές θα αναπτύξει από αύριο Πέμπτη τον στρατό στους δρόμους, προκειμένου να φροντίσει ότι θα τηρείται το αυστηρό lockdown που έχει κηρυχθεί, καθώς στην χώρα παρατηρείται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων της covid-19 λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Εμβόλια  και εμβολιασμοί

To 61% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ, έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Κομισιόν. Μέχρι τώρα έχουν παραδοθεί 433.300.000 δόσεις συνολικά.

Ούτε τα δώρα, ούτε ο φόβος μήπως αρρωστήσουν σοβαρά τους έπεισαν να εμβολιαστούν: απέναντι στη συνεχιζόμενη επιφυλακτικότητα σημαντικού αριθμού Αμερικανών πολιτών. Πολλοί ειδικοί ζητούν τώρα επιχειρήσεις, θεσμοί και πανεπιστήμια να εφαρμόσουν το πιο αποτελεσματικό, κατά την άποψή τους, μέτρο για την πανδημία: τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την Covid-19. Η συζήτηση φούντωσε ξανά, λόγω της ανησυχίας που προκαλεί στις ΗΠΑ η εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, στην οποία αποδίδεται σήμερα περίπου το 35% των νέων κρουσμάτων.

Ενάντια σε ένα πλήρες "τέλος" στην χρήση της προστατευτικής μάσκας τάσσεται η συντονίστρια των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού στην Αυστρία, Καταρίνα Ράιχ,

Η πρωτεύουσα της Φινλανδίας, το Ελσίνκι, θα αρχίσει να χορηγεί εμβόλια κατά της Covid-19 σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, που κινδυνεύουν να προσβληθούν από βαριά λοίμωξη του νέου κορωνοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από την δημοτική αρχή.

Το Βέλγιο βρίσκεται στην κορυφή των χωρών της ΕΕ σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς ανά 100 κατοίκους, ωστόσο τα ποσοστά εμβολιασμού δεν αυξάνονται με τον ίδιο ρυθμό σε κάθε περιοχή. Αυτό επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα των Brussels Times, με τίτλο: "Ο αγώνας δρόμου της βελγικής πρωτεύουσας για εμβολιασμό των κατοίκων της".

Σε νέα φάση εισέρχεται από αύριο η εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού στην Γερμανία, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι το επόμενο διάστημα είναι αναπόφευκτη η επιβράδυνση του ρυθμού εμβολιασμών.

Η Αίγυπτος κατατάσσεται δεύτερη σε ποσοστό εμβολιασμών μετά το Μαρόκο σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, όπως ανέφερε η Υπουργός Υγείας της χώρας, Χάλα Ζάγιεντ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό Μουστάφα Μαντμπούλι

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι νωρίτερα φέτος έλαβε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V έναντι της COVID-19, ενώ προηγουμένως είχε αρνηθεί να αποκαλύψει ποιο σκεύασμα του χορηγήθηκε.

Η Υπουργός Υγείας της Γουατεμάλας, Αμέλια Φλόρες, δήλωσε σήμερα ότι η Κυβέρνηση ζήτησε από την Ρωσία να της επιστραφεί η προκαταβολή που έχει καταβάλει για την αγορά ρωσικών εμβολίων Sputnik-V τα οποία δεν έχει παραλάβει. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Γουατεμάλας, η Μόσχα υποσχέθηκε να παραδώσει 16 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και παρέδωσε μόνο 150.000. Η Γουατεμάλα είχε προκαταβάλει το ποσό των 6 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (69.291.874 ευρώ) για την αγορά των 16 εκ. δόσεων του ρωσικού εμβολίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα