Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Novartis

Η έντονη πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης, αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και των άλλων κομμάτων με επίδικο την υπόθεση Novartis.

Στο επίκεντρο των αντεγκλήσεων μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου και Νέας Δημοκρατίας βρέθηκαν οι τοποθετήσεις του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για το έργο της Δικαιοσύνης στην υπόθεση Νοvartis, καθώς και το πρόσωπο του Νίκου Μανιαδάκη, εμπλεκόμενου στη συγκεκριμένη υπόθεση και μέχρι πρότινος προστατευόμενου μάρτυρα,

εναντίον του οποίου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για παθητική δωροδοκία, για τις οποίες διεξάγεται εισαγγελική έρευνα.

Σήμερα σε ανακοίνωση η Ένωση Κεντρώων ανέφερε: «Να αφήσουν την Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, σχετικά με την υπόθεση Novartis, ζητάει από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΝΔ, η Ένωση Κεντρώων. Οι παρεμβάσεις είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από την ΝΔ προφανώς γίνονται με σκοπό να εκφοβίσουν και να εμποδίσουν τους αρμόδιους εισαγγελείς να επιτελέσουν το έργο τους», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος και «καλεί την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να μην προβαίνει σε ανακοινώσεις που ρίχνουν λάδι στην φωτιά, ακόμη και όταν τα κόμματα υπερβάλλουν ή ψηφοθηρούν».

Επίσης, σε ανακοίνωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ανέφερε: «Το σκάνδαλο Novartis και το πολυεθνικό φαγοπότι στο χώρο του φαρμάκου πάει να κουκουλωθεί μέσα στο στημένο δικομματικό επικοινωνιακό παιχνίδι των ύβρεων, των αλληλοκατηγοριών και αλληλοεκβιασμών», τονίζει σε δήλωσή του, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, σημειώνει σχετικά ότι «η τραγωδία με το σκάνδαλο Novartis, είναι ότι αντί να προχωρήσει ταχύτατα, αμερόληπτα και σε βάθος η δικαστική έρευνα για την αποκάλυψη των ενόχων όσο ψηλά και αν βρίσκονται, έχει γίνει “μπαλάκι” και “σάκος του μποξ”, προκειμένου να παίζεται ένα άθλιο δικομματικό παιχνίδι και παζάρι συμψηφισμών και αλληλοεκβιασμών ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την Δικαιοσύνη να διαπλέκεται “διχασμένη” με την μια ή την άλλη κομματική πλευρά, αντί να επιτελεί το χρέος της απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτό που το σημερινό παρακμιακό και διεφθαρμένο μέχρι μυελού οστέων σύστημα, επιδιώκει, είναι να θάψει το σκάνδαλο Novartis και την αποφορά στον χώρο ευρύτερα του φαρμάκου και ας έχουν στοιχίσει δεκάδες δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό σε μια περίοδο, μάλιστα, βαθιάς κρίσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας μας».

Τέλος, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης έκανε τις εξής συνεχόμενες δυο αναρτήσεις στο Twitter για την υπόθεση Novartis:

«Παρά τις αποκαλύψεις που ξεσκέπασαν τη σκευωρία πίσω από την κακοστημένη υπόθεση Novartis και παρά τις κατηγορίες για θεσμική εκτροπή, που του καταλογίζει η Ένωση Δικαστών ο πρωθυπουργός συνεχίζει να σιωπά και να κρύβεται πίσω από τους υπουργοποιημένους αχυρανθρώπους του.

Απέναντι στον θεσμικό κατήφορο και την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας που επιχειρεί η κυβέρνηση, η ΝΔ με την ισχυρή εντολή των Ελλήνων θα επαναφέρει τη θεσμική ομαλότητα και την κοινωνική ειρήνη πάνω στις ακλόνητες βάσεις της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου».

Πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα