Συνεχίζεται η νέα προγραμματική περίοδος ευρωπαϊκών κονδυλίων 2021-27

Η Κύπρος έχει καταφέρει να πάρει την πρωτιά όσον αφορά την απορρόφηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων, με βάση τα στοιχεία του 2021.

Συγκεκριμένα, κατά το έτος που πέρασε, η Κύπρος κατάφερε να βελτιωθεί αρκετά όσο αφορά την απορρόφηση των σχετικών κονδυλίων (ποσοστό 75%), λαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Η Κύπρος έχει ωφεληθεί από την συνεισφορά της στον προϋπολογισμό

της Ε.Ε, με τα καθαρά έσοδα από τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΕ να ανέρχονται στα €328 εκατ.

Η παρούσα προγραμματική περίοδος ευρωπαϊκών κονδυλίων 2021 – 2027

Τα κονδύλια, τα οποία πρόκειται να κατανεμηθούν, ανέρχονται στα €2 τρις. διανεμημένα σε 2,723 δις. σε επιχορηγήσεις και 200 εκ. σε δάνεια, όπως πιο κάτω:

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η ΕΕ εκταμίευσε €157 εκ. προχρηματοδότηση για την Κύπρο, κονδύλι το οποίο ανέρχεται στο 13% της προκαθορισμένου χρηματοδοτικού κονδυλίου της χώρας. Περισσότερες εκταμιεύσεις αναμένονται με την υλοποίηση των επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, όπως αναφέρονται στο σχέδιο ανάκαμψης της Κύπρου.

Το ΥΕΕΒ ήδη ξεκίνησε την προκήρυξη σημαντικών σχεδίων, όπως είναι το Σχέδιο Ενίσχυσης της Ανταγωνιστικότητας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Μεταποιητικού Τομέα με προϋπολογισμό στα €50 εκ. και το Σχέδιο της Νέας Επιχειρηματικότητας, με προϋπολογισμό στα €30 εκ. κ.α, για τα οποία το ενδιαφέρον ήταν αρκετά υψηλό

Σημαντικό όμως να αναφερθεί είναι και τα σχέδια που αναμένονται να προκηρυχθούν στο επόμενο διάστημα, όπως είναι  το Σχέδιο Μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, με προϋπολογισμό στα €25 εκ., ως επίσης και το Σχέδιο Ψηφιακής Αναβάθμισης των Επιχειρήσεων, με προϋπολογισμό στα €30 εκ

Η Eurosuccess Consulting, αξιόπιστος συνεργάτης για τις επιχειρήσεις όσο αφορά την εκμετάλλευση κονδυλίων

Κύριος στόχος και σκοπός της Eurosuccess Consulting είναι η ενημέρωση και υποστήριξη, κυρίως προς άτομα και επιχειρήσεις, όσον αφορά την άντληση κονδυλίων από την Ε.Ε. και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο οργανισμός από την ίδρυση του το 2009, έχει προσφέρει υπηρεσίες σε περισσότερα από 300 άτομα και επιχειρήσεις για να λάβουν επιχορηγήσεις. Ένα μεγάλο μέρος των επιχορηγήσεων προς τους πελάτες του οργανισμού επιτεύχθηκε από τα σχέδια ενίσχυσης του μεταποιητικού τομέα της (μεταποίηση, εμπορία και γεωργική μεταποίηση), της νεανικής επιχειρηματικότητας, της ψηφιακής αναβάθμισης, αλλά και πολλά από τα σχέδια κινήτρων που αφορούν στην πρόσληψη και ανάπτυξη προσωπικού.

Τα ποσά που έχουν αντληθεί από τα πιο πάνω σχέδια σε συνεργασία με τον οργανισμό μας, ξεπερνούν τα 3 εκ. ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες, ενδιαφερόμενα άτομα και επιχειρήσεις, μπορούν να απευθύνονται προς τα στελέχη της Eurosuccess Consulting (email: [email protected], τηλέφωνο: 22420110), ως επίσης να εγγραφούν στο ενημερωτικό δελτίο του οργανισμού (μέσω της ιστοσελίδας www.eurosc.eu), έτσι ώστε να ενημερώνονται άμεσα για τα διάφορα σχέδια και ευκαιρίες επιχορηγήσεων που μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα