Συνεχίζει το ΑΚΕΛ το θρίλερ της Λεμεσού

Όλα συγκλίνουν στο ότι το ΑΚΕΛ τελικά θα ζητήσει επανακαταμέτρηση ψήφων για τις τελευταίες δημοτικές εκλογές για τον Δήμο Λεμεσού.

Από τις 20 Δεκεμβρίου, με ανάρτηση στο Sigmalive, στελέχη κυρίως της επαρχιακής Λεμεσού του ΑΚΕΛ, είχαν αρχίσει τη διερεύνηση

του ενδεχομένου υποβολής ένστασης και αιτήματος για επανακαταμέτρηση, σε ό,τι αφορά τις εκλογές για τον Δήμο Λεμεσού.

Οι σκέψεις για αίτημα επανακαταμέτρησης άρχισαν μετά από προβληματισμούς και παράπονα από δημότες της Λεμεσού, τα οποία έφταναν στα γραφεία του ΑΚΕΛ. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, το κυριότερο πρόβλημα έχει να κάνει με τον μεγάλο αριθμό άκυρων ψηφοδελτίων σε συγκεκριμένες κάλπες καταμέτρησης.

Ο επί δέκα χρόνια Δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, έχασε στις εκλογές του Δεκέμβρη από τον Νίκο Νικολαΐδη, με μόλις 9 ψήφους διαφορά.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, δικαίωμα υποβολής ένστασης για το εκλογικό αποτέλεσμα υπάρχει μέχρι και δυο μήνες μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην εφημερίδα του κράτους.

Μαζί και η ΕΔΕΚ
Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με τις συγκεκριμένες κινήσεις που θα ακολουθήσει το ΑΚΕΛ, όσον αφορά το ζήτημα αυτό. Το ΑΚΕΛ πάντως δεν θα είναι μόνο του σε αυτή του την πρωτοβουλία, καθώς πηγές αναφέρουν στο Sigmalive ότι η ΕΔΕΚ, η οποία είχε στηρίξει την υποψηφιότητα Ανδρέα Χρίστου, θα στηρίξει και την πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ για αίτημα επανακαταμέτρησης των ψήφων.

Πηγές αναφέρουν ότι η εξέλιξη αυτή δεν κρίνεται ιδιαίτερα θετική από το περιβάλλον Νικολαΐδη, καθώς ενδεχομένως να δημιουργήσει αβεβαιότητα μεταξύ των δημοτών, χωρίς λόγο και αιτία. Οι ίδιες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι δεν αναμένεται να βγει κάτι ουσιαστικό από τη διαδικασία αυτή.

Από την πλευρά του ο κ. Νικολαΐδης δεν θέλησε να σχολιάσει οτιδήποτε σε σχέση με την εξέλιξη αυτή, καθώς δηλώνει επικεντρωμένος στο δύσκολο έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λεμεσού και οι δημότες του Δήμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα