Το «φαινόμενο» Μιλιβόγεβιτς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Π.
Ο 26χρονος μεσοαμυντικός, που έκανε «πράματα και θάματα» για τους Πειραιώτες

Ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς παρέμεινε και χθες στο επίκεντρο της δημοσιότητας για τον Ολυμπιακό κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τις διαπραγματεύσεις των «ερυθρόλευκων» για την πώληση του Σέρβου μέσου. Αφορά και την αγωνιστική εικόνα του διεθνούς άσου των πρωταθλητών, καθώς ο 26χρονος μεσοαμυντικός ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού

και στον αγώνα απέναντι στη Βέροια. Ίσως να αποχαιρέτησε την ομάδα του με γκολ, αν κι αυτό θα φανεί οριστικά σήμερα.

Το «φαινόμενο» Μιλιβόγεβιτς πάντως παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τον Ολυμπιακό για πολλούς λόγους, καθώς πρόκειται για παίκτη που έκανε «πράματα και θάματα» για τους Πειραιώτες. Πρώτα απ' όλα μιλάμε για παίκτη που αποκτήθηκε για 2,2 εκ. ευρώ και αν πωληθεί στα ταμεία του Ολυμπιακού θα μπουν περισσότερα από 16 «χαρτιά».

Πρόκειται για παίκτη που βοήθησε πολύ για δυόμισι χρόνια την ομάδα του, αλλά παράλληλα φρόντισε και ο ίδιος να βελτιώσει (σε πολύ μεγάλο βαθμό μάλιστα) τη δική του αγωνιστική εικόνα. Ο Μιλιβόγεβιτς εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τις δύο χρονιές του Ολυμπιακού στο Τσάμπιος Λιγκ.

«Έχτισε» πάνω στα μεγάλα ματς που έδωσε η ομάδα του Πειραιά. Χρόνο με τον χρόνο γίνονταν καλύτερος, προσθέτοντας στοιχεία στον τρόπο παιχνιδιού του κι αυτό το πέτυχε μέσα από τους αγώνες με μεγάλους αντιπάλους, όπως για παράδειγμα η Μπάγερν, η Γιουβέντους και η Άρσεναλ.

Είναι μεγάλη υπόθεση για έναν παίκτη να εξελίσσεται μέσα από τα παιχνίδια που δίνει η ομάδα του και ο Μιλιβόγεβιτς κατάφερε να το πετύχει σε υπερθετικό βαθμό. Αποκορύφωμα οι εμφανίσεις του τη φετινή σεζόν, με τον διεθνή κόφτη να είναι ο «θεμέλιος λίθος» των «ερυθρόλευκων» και να είναι βασικός στην Εθνική ομάδα της Σερβίας.

Στα 25 προς 26 του χρόνια ο «Μίλι» είναι ένας πολύ αξιόπιστος μεσοαμυντικός, σε σημείο μάλιστα που οι συμπατριώτες του να τον θεωρούν τόσο απαραίτητο στην Εθνική τους ομάδα όσο και τον Μάτιτς. Ο Ολυμπιακός «έχτισε» πάνω στον διεθνή μέσο σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας του και ο «Μίλι» απ' την πλευρά του «έχτισε» την καριέρα του.

Εάν τελικά συνεχίσει την καριέρα του στην πρέμιερ λιγκ, είναι σίγουρο πως οι πρωταθλητές Ελλάδος θα χρειαστεί να είναι πολύ τυχεροί για να βρουν παίκτη που να μπορέσει να σταθεί στο ύψος του Μιλιβόγεβιτς. Ειδικά του παίκτη που βλέπουμε τη φετινή σεζόν, γιατί η αλήθεια είναι πως στις δύο προηγούμενες σεζόν είχε και μεγάλα λάθη. Χωρίς τα λάθη όμως δεν θα υπήρχε και η θεαματική βελτίωση που όλοι διέκριναν στον Σέρβο κατά τη φετινή περίοδο.

Πόσο εύκολο είναι, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό να βρει τον αντικαταστάτη του Μιλιβόγεβιτς αν τελικά ο τελευταίος πάει στην Αγγλία; Εύκολο; Τέτοιο κόλπο είναι πολύ δύσκολο να ξανακάνει ο Ολυμπιακός και αυτό το γνωρίζουν καλά οι «ερυθρόλευκοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα