Μέσα 9ου εφαρμόζεται ο νόμος για εγκλωβισμένους αγοραστές

Στα μέσα Σεπτεμβρίου αρχίζει στο κτηματολόγιο η εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μεταβίβαση τίτλων ιδιοκτησίας εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων.

Σηκώνουν μανίκια οι λειτουργοί του κτηματολογίου και ετοιμάζονται για την εφαρμογή της νομοθεσίας απεγκλωβισμού αγοραστών ακινήτων από αφερέγγυους developers. Τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δικαιούνται μεταβίβαση τίτλου ιδιοκτησίας κατηγοριοποίησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Δ/ντης του Κτηματολογίου.

Όσων τα συμβόλαια έχουν ημερομηνία από 1/1/ 2015 θα καλυφθούν με μεταγενέστερη νομοθεσία, που ετοιμάζει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών,

είπε ο κ. Σωκράτους.

Το κτηματολόγιο θα ενημερώνει τους πολίτες για τη διαδικασία διευκρίνισε ο κύριος Σωκράτους, εξηγώντας ότι οι δύο χιλιάδες των αγοραστών που δεν καλύπτονται από το νόμο, μόνο δικαστικώς μπορούν να κινηθούν.

Ακόμα κι αν ο αγοραστής αρνείται να προχωρήσει σε μεταβίβαση τίτλου, θα δικαιούται ο Δ/ντης του κτηματολογίου να προχωρεί τη διαδικασία τόνισε ο κύριος Σωκράτους. Οι λειτουργοί της υπηρεσίας δεν είναι αρκετοί κατέληξε, κι αν χρειαστεί θα ζητηθούν ενισχύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα