Συνεχίζει η υποχώρηση των δεικτών του COVID19 στο Βέλγιο

Όλοι οι δείκτες κορωνοϊού στο Βέλγιο βρίσκονται σε πτώση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των ομοσπονδιακών αρχών, καθώς για πρώτη φορά μετά από πολλές εβδομάδες, ο αριθμός των θανάτων καταγράφει μείωση και συγκεκριμένα της τάξης του 23% από 15 μέχρι και 21 Αυγούστου σε σύγκριση με το προηγούμενο επταήμερο. Ο μέσος ημερήσιος αριθμός θανάτων είναι πλέον 7,3.

Το σύνολο των θανάτων στην χώρα από την αρχή της πανδημίας είναι 9.996, οριακά κάτω από το όριο των 10.000. Χθες έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα λόγω κορωνοϊού.

Η πτωτική τάση αφορά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία

του Βελγίου, με τον μέσο ημερήσιο όρο να ανέρχεται στις 27,9 για το ως άνω επταήμερο (πτώση της τάξης του 16%). Το σύνολο των εισαγωγών από την αρχή της κρίσης υγείας έφτασε τις 18.895. Χθες υπήρξαν 16 νέες εισαγωγές. Πρόκειται για την μέρα με τις λιγότερες εισαγωγές από 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχεται στους 320, εκ των οποίων οι 87 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα είναι 82.092, με μέσο ημερήσιο όρο κατά το ως άνω επταήμερο τα 473,3 κρούσματα.

Τέλος, επισημαίνεται ότι τα νέα κρούσματα στις Βρυξέλλες έχουν ξεπεράσει αυτά της Αμβέρσας, με την περιοχή της πρωτεύουσας να αναδεικνύεται αυτό το διάστημα στην πιο πληγείσα περιοχή της χώρας από τον νέο κορωνοϊό. Παρ’ όλα αυτά, και στις Βρυξέλλες ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μέσα σε μία εβδομάδα παρουσιάζει πτώση (856) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

O Yves Coopieters, επιδημιολόγος και Καθηγητής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο ULB, παραχώρησε συνέντευξη στο RTBF, στο πλαίσιο της οποίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα νούμερα που ανακοίνωσε σήμερα το Επιστημονικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας. “Ο ιός κυκλοφορεί λιγότερο στην κοινωνία και ο ρυθμός αναπαραγωγής σε όλες τις περιοχές είναι κάτω από την μονάδα. Βρισκόμαστε εκ νέου σε μία ελεγχόμενη, διαχειριζόμενη επιδημία και όχι πλέον σε μία έξαρση της επιδημίας. Η εξάπλωση μειώνεται και αυτό είναι εμφανές και σε επίπεδο πληθυσμού, καθώς τα θετικά τεστ είναι στο 3%. Αυτό δείχνει την αποτελεσματικότητα των μέτρων και το γεγονός ότι οι πολίτες τα τηρούν. Υπάρχει, δηλαδή, στήριξη των μέτρων από την κοινωνία”.

Ερωτηθείς εάν είναι δυνατόν να μολυνθεί κανείς περισσότερες φορές από τον COVID-19, ο Coopieters απαντάει καταφατικά. Σχετικά περιστατικά έχουν υπάρξει σε Βέλγιο, Ολλανδία και Χονγκ Κονγκ. Ο ίδιος δεν βλέπει, ωστόσο, κανέναν λόγο για πανικό: “Δεν θα πρέπει να αντλούμε συμπεράσματα από δυο ή τρεις περιπτώσεις επαναμόλυνσης. Ο ιός είναι ενεργός ολόκληρο τον χρόνο, δεν είναι εποχικός, επομένως συνεχώς αναπτύσσουμε ανοσία, η οποία μας προστατεύει από επαναμολύνσεις ή τουλάχιστον από τις πιο σοβαρές μορφές τους”.

Πηγή:ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα