Συνεχής ενημέρωση για την τραγωδία των Τεμπών από τα βρετανικά ΜΜΕ

Με συχνές ανανεώσεις στις ιστοσελίδες τους, με ανταποκρίσεις και με αναπαραγωγή των όσων μεταδίδουν τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και τα διεθνή πρακτορεία, παρακολουθούν τα βρετανικά ΜΜΕ το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων και επιβατών, το Sky News κάνει λόγο για «εφιαλτική» σύγκρουση με βαγόνια που «πλέον δεν υπάρχουν», ενώ το BBC

σχολιάζει ότι οι εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος είναι οδυνηρές και προκαλούν αναστάτωση.

Η Daily Mail χαρακτηρίζει το δυστύχημα «φρικτό», περιγράφει σκηνές από την επιχείρηση εντοπισμού και απεγκλωβισμού ή ανάσυρσης επιβατών και σημειώνει πως πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό συμβάν που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα.

Σημειώνει επίσης ότι το σιδηροδρομικό σύστημα στην Ελλάδα είναι παλιό, χρειάζεται εκσυγχρονισμό και ότι πολλοί συρμοί κινούνται σε μονές γραμμές, χωρίς να έχει εγκατασταθεί σε όλο το δίκτυο ηλεκτρονικό σύστημα σήμανσης και αυτόματου ελέγχου.

Πρώτο θέμα το πρωί της Τετάρτης είναι η σύγκρουση και στην ιστοσελίδα των Times, που αναφέρεται στον εντοπισμό των νεκρών, τη διακομιδή δεκάδων τραυματιών σε νοσοκομεία και στη συμμετοχή του στρατού στις έρευνες.

Σημειώνεται δε πως το 1972 είχε σημειωθεί επίσης μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών στην περιοχή, με 19 θύματα.

Μαρτυρίες επιβατών μεταφέρει ο Guardian και η Daily Telegraph προσθέτει πως τα αιτία της τραγωδίας παραμένουν θολά.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη - Πάνω από 30 νεκροί

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνεχής, Τεμπών, ΜΜΕ,synechis, tebon, mme