Συνδ, Συμβούλων: Καθησυχάζει γονείς και φοιτητές για τις εστίες στη Βρετανία

Καθησυχάζει γονείς  και φοιτητές ο Κυπριακός Σύνδεσμος Εκπαιδευτικών Συμβούλων για φοιτητές Βρετανικών πανεπιστημίων. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «τα μέλη του ΚΣΕΣ (Κυπριακού Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Συμβούλων) δέχονται τις τελευταίες ημέρες πολλά τηλεφωνήματα από γονείς που ανησυχούν για τα παιδιά τους που φοιτούν σε πανεπιστήμια της Βρετανίας μετά και από την πληροφορία ότι συγκεκριμένη φοιτητική εστία ζήτησε την έξωση των φοιτητών που διαμένουν σε αυτή. Ο ΚΣΕΣ σε επικοινωνία που είχε με πανεπιστήμια και εστίες θα ήθελε να καθησυχάσει γονείς και φοιτητές αλλά και να τους διαβεβαιώσει

ότι δεν έχουν φτάσει σε εμάς οποιεσδήποτε πληροφορίες από πανεπιστήμια ή φοιτητικές εστίες για πιθανή έξωση Κυπρίων φοιτητών από ιδιωτικές ή πανεπιστημιακές φοιτητικές εστίες. Η διαμονή των Κυπρίων φοιτητών στις εστίες τους συνεχίζεται χωρίς προβλήματα και όλα τα ενοικιαστήρια συμβόλαια είναι σε ισχύ κανονικά»

Παράλληλα, συστήνει στους φοιτητές αυτοπεριορισμό καθώς και τήρηση των αυξημένων μέτρων προσωπικής υγιεινής που συστήνουν οι ειδικοί για αντιμετώπιση της μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Πολλά πανεπιστήμια ούτως η άλλως συνεχίζουν τα μαθήματα τους διαδικτυακά μέσω ανεπτυγμένης πλατφόρμας ηλεκτρονικής/ψηφιακής μάθησης και συνεπώς ο περιορισμός στις μετακινήσεις είναι ενδεικνυόμενος, προσθέτει. 

Keywords
Τυχαία Θέματα