Συναντώνται με Προδρόμου για τα τετράμηνα οι καθηγητές

Για την επόμενη Τετάρτη(29/01) στις 15:00 το απόγευμα, «κλείδωσε» η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου, με την ηγεσία της οργάνωσης των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, σύμφωνα με τον πρόεδρος της οργάνωσης, Κώστα Χατζησάββα.


Στην ατζέντα της συνάντησης, όπως είναι αναμενόμενο θα συζητηθεί το επίμαχο ζήτημα των εξετάσεων τετραμήνων με την ΟΕΛΜΕΚ να παραδίδει και δια χειρός στον αρμόδιο υπουργό, στις εισηγήσεις τις για αλλαγές,

στη διαδικασία εφαρμογής του θεσμού.

Οι εισηγήσεις, διαμορφώθηκαν κατά την τελευταία συνεδρία του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης και σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιευθεί θα εισηγηθούν στον κ. Προδρόμου μεταξύ άλλων τα εξής:

*Οι εξετάσεις να πραγματοποιούνται μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

*Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων να παραμένουν ανοικτά τα σχολεία αλλά να μην διεξάγονται μαθήματα.

*Διαπιστώθηκε ότι η ύλη ήταν βαρυφορτωμένη και κατά συνέπεια θα πρέπει να μειωθεί ώστε να είναι σύμφωνη με τον καθαρό διδακτικό χρόνο.

*Οι μαθητές να μην αξιολογούνται σε όλη τη διδακτέα ύλη.

*Να καταργηθούν τα 20λεπτα διαγωνίσματα για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα.

*Στα εξεταζόμενα μαθήματα, τα 20λεπτα διαγωνίσματα να πραγματοποιούνται κατά την κρίση του εκπαιδευτικού και να μην είναι υποχρεωτικά.

Υπενθυμίζεται πως, η ΟΕΛΜΕΚ απέστειλε τις εισηγήσεις της γραπτώς, την Τρίτη(21/01), προς τον υπουργό Παιδείας. Στο εισαγωγικό τους σημείωμα εκφράζουν, για μία ακόμη φορά, τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της οργάνωσής για τη νέα μορφή αξιολόγησης των μαθητών.

Σημειώνεται πως, εισηγήσεις ετοίμασαν και οι οργανωμένοι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης και αναμένουν να καθοριστεί συνάντηση με τον κ. Προδρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα