Επίτροπος Υγείας ΕΕ: Συνεδριάζει η Επ. Υγειονομικής Ασφάλειας για κοροναϊό

Eν αναμονή της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για το αν θα κηρύξει παγκόσμιο συναγερμό για τον νέο κοροναϊο, που προκαλεί ένα είδος πνευμονίας, ο οποίος ξέφυγε από τα σύνορα της Κίνας, θα συνεδριάσει σήμερα και η Επιτροπή Υγειονομικής Ασφάλειας της Ε.Ε. για την αξιολόγηση των κινδύνων και των μέτρων, που θα πρέπει να ληφθούν.

Η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε., Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο ότι είναι μία κατάσταση, που εξελίσσεται και παρακολουθείται, αλλά δεν συντρέχει κανένας λόγος πανικού.

Μέχρι στιγμής, ανέφερε, δεν έχει

καταγραφεί κάποιο κρούσμα στην Ευρώπη.

Η ΕΕ, είπε, είναι έτοιμη να υιοθετήσει γρήγορα και αποτελεσματικά μέτρα, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Το πρωί η Επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους.

Οι χώρες, η μία μετά την άλλη, λαμβάνουν μέτρα προστασίας, με ενισχυμένα μέτρα επιτήρησης στα αεροδρόμια και αυστηρές συστάσεις προς τους πολίτες τους.

Σε πολλά αεροδρόμια της Ευρώπης γίνονται, ήδη, έλεγχοι πυρετού, κατά την είσοδο των επιβατών σε πτήσεις εξωτερικού, καθώς υπάρχει έντονη κίνηση, λόγω των διακοπών της κινέζικης πρωτοχρονιάς με εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζων να ταξιδεύουν προς δημοφιλής προορισμούς στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ, γεγονός, που προκαλεί πρόσθετη ανησυχία.

Keywords
Τυχαία Θέματα