Συναντήθηκε με τη Μέι στο Λονδίνο ο Μπιναλί Γιλντιρίμ

«Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για την ενίσχυση των σχέσεων», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος συναντήθηκε με τη Βρετανίδα ομόλογό του, Τερέζα Μέι, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο Γιλντιρίμ, στις δηλώσεις που προέβη πριν από την έναρξη της κατ’ ιδίαν συνάντησης, ανέφερε ότι η επίσκεψη της Μέι στην Τουρκία στις αρχές της χρονιάς άνοιξε τον δρόμο για νέες συνεργασίες και επενδυτικές ευκαιρίες κυρίως στην αμυντική βιομηχανία.

«Θα συζητήσουμε για τις διμερείς μας σχέσεις

και περιφερειακά θέματα, μεταξύ των οποίων το Ιράκ και τη Συρία και κυρίως για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει μια ευκαιρία για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων», ανέφερε ο Γιλντιρίμ.

Η Μέι, από την πλευρά της, ανέφερε ότι: «Είναι πάρα πολύ σημαντικές για μας οι σχέσεις με την Τουρκία. Συνεργαζόμαστε σε διάφορα διεθνή ζητήματα, δίνουμε μαζί αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Επιπλέον, έχουμε έναν όγκο εμπορικών συναλλαγών ύψους 15 δισεκατομμυρίων στερλινών. Είμαι χαρούμενη που βλέπω να αναπτύσσονται οι σχέσεις μας μετά την επίσκεψή μου στην Τουρκία».

Μετά το πέρας της κατ’ ιδίαν συνάντησης, πραγματοποιήθηκαν συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δυο χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα