Συνάντηση ΥΠΠ-ΓΓ ΑΚΕΛ για τετράμηνα και ρόλο Εκκλησίας

Πιστεύουμε στον θεσμό των τετραμήνων και των εξετάσεων, δήλωσε την Πέμπτη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος συζήτησε το θέμα αυτό με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού. Άλλα θέματα στη συζήτηση ήταν ο ρόλος της Εκκλησίας στην Παιδεία και το καθεστώς των αυτοεργοδοτούμενων στο Υπουργείο.

Σε δηλώσεις μετά από την πρώτη, εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με συνεργάτες του στο ΑΚΕΛ, με τον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Άντρο Κυπριανού και στελέχη του κόμματος, ο κ. Χαμπιαούρης είπε ότι συζήτησαν, μεταξύ άλλων, το θέμα των τετραμήνων και των εξετάσεων, λέγοντας ότι «είπαμε ότι θα περιμένουμε τις απαντήσεις των οργανωμένων γονέων και των μαθητών για να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και θα επανέλθουμε».

«Πιστεύουμε στον θεσμό των τετραμήνων, πιστεύουμε στον θεσμό των εξετάσεων, και θεωρούμε ότι με κάποιες βελτιωτικές κινήσεις θα μπορούν να αντιμετωπιστούν. Μάλιστα, είχαμε πει ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί και να δούμε τις αδυναμίες έστω και για ένα χρόνο και να το ξανασυζητήσουμε παρά να γίνει αναστολή», είπε ο Υπουργός.

Για το θέμα αυτό, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναβολή στην εφαρμογή των τετραμήνων, λέγοντας ότι «είναι προφανές ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι διαφωνούν με αυτό που επιχειρείται να γίνει και ανέμενα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφουγκραζόμενος τις αντιδράσεις που υπάρχουν, θα έλεγε στο Υπουργείο να επανεξετάσει το θέμα, να υπάρξει μια αναβολή, για να δοθεί η δυνατότητα να συζητηθεί εξαντλητικά και να ληφθούν οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις».

Άλλο θέμα στη συνάντηση ήταν ο ρόλος της Εκκλησίας στα ζητήματα που αφορούν την Παιδεία. Ο κ. Κυπριανού είπε ότι πρέπει να υπάρχει διαχωρισμός του ρόλου του κράτους από τον ρόλο της Εκκλησίας.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «έγινε ξεκάθαρο ότι η Εκκλησία μπορεί να έχει άποψη, αλλά σίγουρα δεν καθορίζει την εκπαιδευτική πολιτική, η οποία καθορίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση».

«Δεν αμφισβητεί κανένας τον ρόλο της Εκκλησίας και θεωρώ ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι διακριτός ο ρόλος του καθενός και μπορούμε να προχωρήσουμε στη βάση αυτή», είπε ο Υπουργός.
Παράλληλα, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το καθεστώς των ατόμων που εργοδοτούνται ως αυτοεργοδοτούμενοι από το Υπουργείο Παιδείας για να διδάσκουν σε επιμορφωτικά ή κρατικά ινστιτούτα κ.ο.κ.

«Τονίσαμε την ανάγκη τα ζητήματα αυτά να αντιμετωπιστούν κάτω από ένα σωστό πρίσμα και να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν», είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το καθεστώς εργοδότησης αυτών των ατόμων είναι υπό μελέτη από την τεχνική επιτροπή και την εξ υπουργών επιτροπή η οποία έχει διοριστεί για τον σκοπό αυτό και ανέφερε ότι «θα επανέλθουμε στο θέμα σύντομα».

Ο κ. Κυπριανού υπογράμμισε τη σημασία του τομέα της παιδείας αλλά και της υγείας σε μια κοινωνία και είπε ότι όταν γίνονται σωστές κινήσεις από το Υπουργείο, αυτές θα έχουν τη στήριξη του ΑΚΕΛ και εκεί όπου το κόμμα διαφωνεί, θα το κάνει με τεκμηριωμένο λόγο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα