Σύναντηση Τσίπρα-Κοτζιά ενόψει του ταξιδιού στην Άγκυρα

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μετέβη σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίρπας, και είχε συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά κυρίως γύρω από το επικείμενο ταξίδι του στην Τουρκία, όπου όπως έχει και επισήμως ειπωθεί, βασικό θέμα, αλλά όχι και μοναδικό, θα είναι το προσφυγικό.

Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές του ΚΥΠΕ, αναφέρουν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργό συζήτησε για το ταξίδι του στην Τουρκία στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στη Μάλτα, και ότι υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και για την πορεία των διαπραγματεύσεων του Κυπριακού

και τι προτίθεται να μεταφέρει η Αθήνα στην τουρκική τουρκική πλευρά.

«Νομίζω ότι πρέπει να έχουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και ενημέρωση», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η πρώτη επίσκεψή του ως Πρωθυπουργός στο ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε για να συζητήσει και με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, «ώστε να αξιοποιήσουμε το momentum, όπως λέτε κι εσείς οι διπλωμάτες, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό για τη χώρα», είπε κοιτώντας τον Υπουργό Εξωτερικών.

Ακόμα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η εξωτερική πολιτική παίζει κεντρικό ρόλο και στη διαπραγματευτική δυναμική της χώρας, «η οποία είναι ανεξάντλητη, διότι είμαστε διαρκώς σε διαπραγμάτευση».

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί την επόμενη Τρίτη 17 Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη, όπου ανεπίσημα «και σε φιλικό κλίμα» όπως λέγεται στην Αθήνα, θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου, και επίσης θα μεταβεί στο Φανάρι όπου τον έχει προσκαλέσει ο Οικουμενικό Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Την επόμενη μέρα, 18, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στην Άγκυρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό, και πιθανόν και με τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που ακόμα δεν έχει κλείσει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα