Συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν:Tί ζήτησε ο ΠτΔ

Άκρως σημαντική θεωρεί η Λευκωσία τη συνάντηση Τσίπρα - Ερτογάν στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου. Ευελπιστεί ότι η συζήτηση που θα διεξαχθεί για το Κυπριακό, να οδηγήσει στην έναρξη ενός προπαρασκευαστικού διαλόγου ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

'' Έτσι ώστε μέσα από το διάλογο να δούμε εάν υπάρχει υποδομή για επανασύγκλιση μιας διάσκεψης για την Κύπρο

που θα είναι υποσχόμενη και θα μπορεί να οδηγήσει σε ένα θετικό διάλογο'' ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigma, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να επιχειρήσει να κάμψει την τουρκική αδιαλαξία στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων.

''Αντιλαμβάνεστε ότι οι θέσεις της Τουρκίας όπως εκφράστηκαν στο Κραν Μοντανά ειδικότερα στο κεφάλαιο της ασφάλειας και των εγγυήσεων δεν μπορούν να οδηγήσουν σε συνολική λύση του Κυπριακού και είναι για αυτό το λόγο που θεωρούμε αναγκαίο να υπάρξει αυτή η προεργασία αυτή η συζήτηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία'' τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, επισήμανε ότι είναι η Τουρκία που θα λάβει τελικές αποφάσεις σε σχέση με το κεφάλαιο ασφάλεια και εγγυήσεις. ''Χωρίς να υπάρχει υπέρμετρη αισιοδοξία ή απαισιοδοξία αναμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα που θεωρούμε ότι θα είναι ενδεικτικά του πως μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία''.

Για τα αποτελέσματα της συνάντησης στην Αθήνα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στις 14 με 15 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα