Συνάντηση Σιζόπουλου – Ι. Παπαδόπουλου για ρόλο της Ε.Ε.

Απόψεις για αναβάθμιση του ρόλου της Ε.Ε. στο Κυπριακό αντάλλαξαν Μ. Σιζόπουλος και Ι. Παπαδόπουλος.

Απόψεις για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορέσει να αναβαθμίσει τον ρόλο και τη συμμετοχή της τόσο στα ζητήματα που αφορούν την επίλυση του Κυπριακού όσο και σε άλλα ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, αντάλλαξαν σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος με τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Κύπρο

Ιερόθεο Παπαδόπουλο.

Σε δηλώσεις του, μετά από εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον νέο εκπρόσωπο της Ένωσης στην Κύπρο, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι έχει μεταφέρει στον κ. Παπαδόπουλο κυρίως τις θέσεις της ΕΔΕΚ για το πώς βλέπει η Ε.Ε. να διαδραματίζει έναν ουσιαστικό και αποφασιστικό ρόλο σε σχέση με την επίλυση του Κυπριακού, αλλά και σε ζητήματα τα οποία θεωρεί ότι είναι πρωταρχικής σημασίας.

Εξάλλου, σημείωσε πως «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η ΕΔΕΚ είναι από τους πρωταγωνιστές, μαζί με το σοσιαλιστικό κίνημα της Ευρώπης, για την ένταξη της Κύπρου τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ευρωζώνη».

«Αφενός μεν για την Ε.Ε., για να υπάρξει μια περαιτέρω ενίσχυση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στην προοπτική της λύσης του κυπριακού, η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου χωρίς παρεκκλίσεις είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο θα βοηθήσει στη δημοκρατική, βιώσιμη διευθέτηση του κυπριακού προβλήματος, αλλά και όσον αφορά τα θέματα της ένταξης στην ευρωζώνη, γιατί η ενιαία οικονομία και κυρίως το κοινό νόμισμα θα αποτελεί ένα ισχυρό στοιχείο που θα βοηθήσει και αυτό στην επίλυση του Κυπριακού», είπε.

Ανέφερε, τέλος, ότι έχουν συμφωνήσει ότι αυτές οι συναντήσεις θα συνεχιστούν σε τακτικά χρονικά διαστήματα, κυρίως για ανταλλαγή ενημέρωσης και από την πλευρά της ΕΔΕΚ της μεταφοράς θέσεων και απόψεων για θέματα της Ε.Ε. και της Κύπρου.

ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα