Τ/κ Τύπος: Δηλώσεις Γιλντιρίμ και πρόβλημα υγείας Ντενκτάς

Η άρση της «βουλευτικής ασυλίας» για λόγους ατασθαλίας, η οικονομική κατάσταση, η έλλειψη εξειδικευμένων υπαλλήλων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα και οι χθεσινές δηλώσεις Γιλντιρίμ, είναι μερικά από τα κύρια πρωτοσέλιδα θέματα στον τ/κ Τύπο. Αναφορά γίνεται, επίσης, στο νέο νοσοκομείο που θα χτιστεί στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην περιπέτεια υγείας του Σερντάρ Ντενκτάς και στο ατύχημα με φορτηγό μεταφοράς νερού με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο οδηγός του.

Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Δεν θα αγγίξουν τον Οζγκιουργκιούν», γράφει ότι οι Σερντάρ Ντενκτάς

και Κουντρέτ Οζερσάι συμφώνησαν να μην άρουν την «βουλευτική ασυλία» του προέδρου του ΚΕΕ και πρώην «πρωθυπουργού» και ούτε να προχωρήσουν οι έρευνες εναντίον του για υποθέσεις ατασθαλιών. Αλλού γράφει ότι ο Ακιντζί κατέβηκε χθες στο γήπεδο και έκανε το εναρκτήριο σουτ σε αγώνα βετεράνων ποδοσφαιριστών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι και ο γνωστός Τούρκος ηθοποιός και ακτιβιστής Μπαρίς Ατάι ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της 24ης Ιουνίου με το κόμμα της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Κοντόφθαλμοι οι Ε/κ», αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ στην ελληνική εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής. Αλλού γράφει ότι «του ήρθε η ψυχή στο στόμα» του οδηγού φορτηγού που μετέφερε νερό κοντά στη Μια Μηλιά, όταν αναποδογύρισε στον δρόμο. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει σχετική φωτογραφία και γράφει ότι χιλιάδες κατέφυγαν σε θάλασσες και πισίνες για να δροσιστούν το Σαββατοκύριακο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Βούλιαξαν στα χρέη», αναφέρεται στα στοιχεία της «κεντρικής τράπεζας», σύμφωνα με τα οποία το συνολικό χρέος προς τις τράπεζες στα κατεχόμενα ανέρχεται στα 2,5 δις ΤΛ (μισό δις ευρώ). Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανική περιοχή Αμμοχώστου, από οδικά μέχρι και μόλυνση του περιβάλλοντος. Αλλού γράφει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς υποβλήθηκε σε εγχείρηση στεντ, αφού μια αρτηρία της καρδιάς του είχε κλείσει.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση εξειδικευμένων εργατών», γράφει ότι με την έλευση από το εξωτερικό προσπαθούν σε διάφορους τομείς, όπως επιπλοποιία, ηλεκτρολογία και στους υδραυλικούς, να αντιμετωπίσουν την έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού, αφού οι νέοι στην τ/κ πλευρά δεν προτιμούν τα χειρωνακτικά επαγγέλματα. Αλλού γράφει ότι οικονομολόγοι σχολιάζουν την μη λήψη μέτρων από την τουρκική Κεντρική Τράπεζα έναντι της αστρονομικής – όπως γράφει – πτώσης της αξίας της ΤΛ ως «προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με ένα ποτήρι νερό». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο σύνδεσμος προστασίας θαλάσσιας χελώνας κάνει έκκληση για την προστασία τους.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο « Είμαστε αποφασισμένοι για ένα νέο νοσοκομείο», αναφέρεται σε δηλώσεις της «υπουργού υγείας» Φιλίζ Μπεσίμ στην εφημερίδα. Αλλού γράφει ότι σήμερα θα αποφασιστεί στο αρμόδιο όργανο της «βουλής» εάν θα αρθεί η «βουλευτική ασυλία» του Αϊτάτς Τσιαλουντά από το ΚΕΕ, μετά και την έκθεση του «γενικού εισαγγελέα» για υποθέσεις ατασθαλίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το φορτηγό που μετέφερε νερό ξέφυγε από την πορεία του και «πέταξε» 13 μέτρα, για να αναποδογυρίσει στο πλάι του δρόμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα