Συνάντηση Προέδρου και μελών Γραμματείας ΔΗΚΟ με Μάριο Ηλιάδη

Με τον ανεξάρτητο υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, Μάριο Ηλιάδη, συναντήθηκαν σήμερα μέλη της Γραμματείας του ΔΗΚΟ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών του ΔΗΚΟ με κόμματα και ανεξάρτητους υποψηφίους, για διερεύνηση της πιθανότητας συνεργασίας για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές, όπως αναφέρει

ανακοίνωση του κόμματος.

Κατά τη συνάντηση, ο Μάριος Ηλιάδης παρουσίασε τις βασικές πτυχές του προγράμματος διακυβέρνησης και τις πολιτικές του προτάσεις, αναφέρει η ίδια ανακοίνωση. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα θέματα της οικονομίας, τα κοινωνικά δικαιώματα όπως ο ίδιος (ο υποψήφιος) τα αποκαλεί, της παιδείας, της υγείας, αλλά και της ασφάλειας της εργασίας.

Είπε, ακόμα, ότι συζήτησαν πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, αφενός η «κακή εικόνα που έχει η χώρα μας στον τομέα της διαπλοκής και της διαφθοράς» και αφετέρου ο κίνδυνος της διχοτόμησης που σήμερα ορθώνεται μπροστά μας με το να επανέλθουμε στις διαπραγματεύσεις και να συζητήσουμε στη βάση της λύσης του Κυπριακού που έχει καθοριστεί από τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και από τις ομόφωνες αποφάσεις του Εθνικού Συμβουλίου».

Τέλος, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι «ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση» από αυτές που «μόνο αναβαθμίζουν τον δημοκρατικό και πολιτικό μας πολιτισμό». Κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Μάριο Ηλιάδη και υπενθύμισε ότι το ΔΗΚΟ έχει καθορίσει ένα χρονοδιάγραμμα σε ό,τι αφορά τη λήψη αποφάσεων για τις προεδρικές εκλογές, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Ηλιάδης δήλωσε ότι «οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον του κυπριακού λαού στο σύνολό του» και ότι «από την ποιότητα της διακυβέρνησης που θα αξιωθούμε να έχουμε από τον Φεβρουάριο του 2023 θα εξαρτηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό το μέλλον της κυπριακής ζωής και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα».

«Είναι με πολύ μεγάλη χαρά που διαπίστωσα ότι σε μια σειρά από θέματα υπάρχει αληθινή ταύτιση απόψεων και που δημιουργεί την ελπίδα και την προσδοκία ότι θα μπορέσουμε οπωσδήποτε στο μέλλον να πορευτούμε με έναν τρόπο που να διασφαλίζει τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της κυπριακής ζωής και της κυπριακής κοινωνίας», πρόσθεσε ο κ. Ηλιάδης.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο για τη συνάντηση και τη συζήτηση και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελικές αποφάσεις «θα διασφαλίζουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μέλλον του κυπριακού λαού στο σύνολό του».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα