Συνάντηση Προέδρου ΔΗΣΥ με τον Βρετανό Υπουργό Ευρώπης

Δεκτός από τον Υπουργό Ευρώπης της βρετανικής κυβέρνησης σερ Άλαν Ντάνκαν έγινε το μεσημέρι στο Foreign Office ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας επαφών του στο Λονδίνο.

«Ήταν μία πάρα πολύ ουσιαστική συζήτηση», δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Νεοφύτου. «Ο σερ Άλαν Ντάνκαν κατανόησε πόση σημασία έχει η νέα προσπάθεια (στο Κυπριακό) να επικεντρωθεί σε αυτό που είναι το πιο ουσιαστικό ζήτημα, το ζήτημα της ασφάλειας. Και

εξηγήσαμε στον Υπουργό πως δε νοείται λύση του Κυπριακού αν δεν καταστεί η Κύπρος ένα φυσιολογικό κράτος, και για εμάς φυσιολογικό κράτος σημαίνει ένα κράτος χωρίς ξένους εγγυητές και κατοχικά στρατεύματα».

Ο σερ Άλαν Ντάνκαν, σημείωσε ο κ. Νεοφύτου, «ευχήθηκε οι προσπάθειες της κ. Λουτ να ευοδωθούν και να υπάρξει το συντομότερο δυνατό επανέναρξη του διαλόγου, δηλώνοντας πως θα είναι έτοιμη η βρετανική κυβέρνηση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, αλλά ότι επαφίεται, όπως είναι η γνωστή θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, στην απόφαση των δύο κοινοτήτων».

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας Γρηγόριο. «Ήταν οφειλόμενη επίσκεψη, έκφραση της εκτίμησής μας για ό,τι προσφέρει στην ελληνορθόδοξη Εκκλησία εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και παίρνουμε δύναμη από την εκκλησία μας, από τη θρησκεία μας, από την ελληνορθόδοξη πίστη μας», δήλωσε σχετικά με τη συνάντηση ο κ. Νεοφύτου.

Το σημερινό πρόγραμμα του Προέδρου του ΔΗΣΥ περιλαμβάνει επίσης συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Συντηρητικού Κόμματος με τον Πρόεδρο Μπράντον Λιούις. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας που παραθέτει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο κ. Νεοφύτου θα έχει, εξάλλου, την Τρίτη συνάντηση με τον Υφυπουργό Brexit, λόρδο Κάλαναν και θα παραστεί σε δεξίωση των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου με νυν και πρώην φιλοκύπριους βουλευτές του κυβερνώντος βρετανικού κόμματος.

Θα μεσολαβήσουν συναντήσεις με την οργάνωση «Αλκυονίδες» και με τον 8χρονο ομογενή Μάικι Πούλλη, ο οποίος έχει εντυπωσιάσει τη Βρετανία με τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες παρά τα σοβαρά προβλήματα όρασης που αντιμετωπίζει.

Το πρόγραμμα του κ. Νεοφύτου θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη με συμμετοχή και ομιλία του σε συνέδριο του Economist για την Κύπρο στις εγκαταστάσεις του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα