Συνάντηση Νίκου Αναστασιάδη και Προέδρου της ΕΟΕ

Θέματα του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού, συζήτησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρος Καπράλος, σε σημερινή συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο.


Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντίνος Μιχαηλίδης και Στρατηγός Χαράλαμπος Λόττας, αντίστοιχα.



Ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βρίσκονται στην Κύπρο με αφορμή τη σημερινή υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης μεταξύ των Ολυμπιακών Επιτροπών Κύπρου και Ελλάδας, που θα διεξαχθεί στις 12 στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Καπράλος, ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι ήταν μεγάλη χαρά και τιμή να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Είχαμε την ευκαιρία, στα λίγα λεπτά που είχαμε, να συζητήσουμε για τα θέματα του ελληνικού και του κυπριακού αθλητισμού, για τη συνεργασία που υπάρχει και πρέπει να υπάρχει και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, μεταξύ της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής», πρόσθεσε.

Ανέφερε, επίσης, ότι προσκάλεσαν στην αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020, στην Αρχαία Ολυμπία, που είναι ένα γεγονός το οποίο είναι πάντα σημαντικό, «γιατί δείχνει στον κόσμο όλο τη γέννηση της ολυμπιακής φλόγας που ξεκίνησε από την Ελλάδα και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία για κάθε άνθρωπο που το βλέπει να ανάβει η φλόγα με τις ακτίνες του ήλιου».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος και ο Γ.Γ. της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής επισκέφθηκαν τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα