«Μοσάντ και Μ16 απομονώνουν την Τουρκία από Κύπρο»

Για προσπάθεια εκ μέρους των ξένων Μυστικών Υπηρεσιών της Βρετανίας και του Ισραήλ να διώξουν την Τουρκία από την Κύπρο, κάνουν λόγο τουρκικά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, δημοσίευμα της ισλαμικής εφημερίδας Yeni Akit, με αφορμή την πρόσφατη στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στο Αφρίν της Συρίας, ισχυρίζεται πως η Κύπρος μπήκε στο μάτι όσων εναντιώνονται στην Τουρκία.

Η εφημερίδα, που προσκείται φιλικά

προς τον Ερντογάν, βλέπει συμπαιγνία της Ε.Ε., του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ισραήλ, των οποίων οι Μυστικές Υπηρεσίες δραστηριοποιούνται, όπως αναφέρει, έντονα.

Ο Τούρκος αρθρογράφος, επικαλείται, μάλιστα, δηλώσεις του ερευνητή και συγγραφέα Ismail Nacar, που αναφέρθηκε στο ζήτημα σε Συνταγματικό Δικαστήριο, σημειώνοντας «Η MI6 (βρετανική Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών) έχει σοβαρές δραστηριότητες στην Κύπρο και θέλουν να καταστήσουν την Τουρκία αναποτελεσματική. Από την περίοδο του Αμπντουλ Χαμίτ (Τούρκος σουλτάνος) η Κύπρος είναι σπουδαίας σημασίας για την Τουρκία. Οι βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες δρουν υπό κάλυψη για να αποσπάσουν το νησί από τον έλεγχο της Τουρκίας. Οι μουσουλμάνοι στο νησί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Πρόσφατα, εξαιτίας της ανακάλυψης σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου, η Μοσάντ (ισραηλινή Μυστική Υπηρεσία) επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην περιοχή αυτή». Ο Τούρκος ερευνητής, μάλιστα, αναφέρεται στο περιστατικό της Αφρίκα, αφήνοντας έμμεσα να εννοηθεί πως τα όσα ισχυρίζεται η εφημερίδα περί εισβολής της Τουρκίας στη Συρία είναι έργο των ξένων υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα