Συνάντηση ΓΓ ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας για το Κυπριακό

Συναντήσεις ανάμεσα στα Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας για το Κυπριακό είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν, αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα.

Όπως μεταδίδει από την Αθήνα η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ Αριστοτελία Πελώνη, οι δύο συναντήσεις είναι συμφωνημένο να πραγματοποιηθούν ανάμεσα στον Γενικό Γραμματέα του ελληνικού ΥΠΕΞ Δημήτρη Παρασκευόπουλο

και στον Τούρκο ομόλογό του, ώστε να τεθούν οι βάσεις και να προετοιμαστεί η επικείμενη συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για την Κύπρο στη Γενεύη.

Η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες, αναμένεται να έχει μεγάλη σημασία για την έκβαση των συνομιλιών, καθώς το χάσμα ανάμεσα στις δυο χώρες αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας και την παρουσία εγγυήσεων, είναι μεγάλο.

Την ίδια ώρα, Νίκος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί, επιδίδονται σε πόλεμο δηλώσεων

Η πρώτη συνάντηση, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Άγκυρα, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω επαφές των Γενικών Γραμματέων έχουν συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και στον Τούρκο ομόλογό τουτ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα