Συνάντηση με τον ΠτΒ Λιβάνου είχε ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα συνάντηση, στη Βηρυτό, με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου κ. Ναμπίχ Μπέρι, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Συνοδευόμενος από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη σήμερα στο Γραφείο του Προέδρου της Βουλής

του Λιβάνου, όπου έτυχε επίσημης υποδοχής από τον κ. Μπέρι, ενώ άγημα απέδιδε τιμές.

Μετά την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος της Βουλής του Λιβάνου είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Μπέρι προέβησαν σε δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στη δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ο Πρόεδρος της Βουλής είναι ένας ηγέτης που χαρακτηρίζεται από το θάρρος και τις ηγετικές του ικανότητες και από την αποφασιστικότητά του ως προς το καλώς νοούμενο συμφέρον του Λιβάνου.

Είχαμε την ευκαιρία να καλύψουμε όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα για την Ενέργεια, την Οικονομία, τα προβλήματα της περιοχής, το Κυπριακό, το Μεσανατολικό, καθώς επίσης και για την ανθρωπιστική τραγική κατάσταση στη Συρία.

Είμαι ευτυχής, διότι για άλλη μια φορά επαναβεβαιώσαμε τις εξαίρετες σχέσεις μας, καθώς και την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε και να ενισχύουμε αυτές τις εξαίρετες σχέσεις.

Προσβλέπουμε στο να δούμε πώς μέσα από τους νέους δρόμους που διανοίγουμε με την τριμερή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον Λίβανο, θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις που είναι κοινές και που την ίδια ώρα θα δώσουν απαντήσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για το καλώς νοούμενο συμφέρον των λαών, για την ευημερία των λαών μας».

Τέλος, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι προσβλέπει σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής του Λιβάνου στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπέρι αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο εξαίρετο επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και υπογράμμισε τη σημασία της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη για την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα