Συνάντηση με το Ρώσο ομόλογο του είχε ο Κώστας Κληρίδης

Στο επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και του Ρώσου ομολόγου του, ήταν η συνεργασία Κύπρου - Ρωσίας σε θέματα δικαστικής συνδρομής και έκδοσης φυγοδίκων.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης «όπως γνωρίζετε, η συνεργασία της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης με την αντίστοιχη

Νομική Υπηρεσία και του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι πάρα πολύ στενή και πάντοτε υπήρξε αγαστή».

Ο Κώστας Κληρίδης χαρακτήρισε παραγωγική και αποτελεσματική τη συνάντηση.

«Στη σημερινή συνάντηση τέθηκαν διάφορα θέματα τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον και για τις δύο χώρες. Θέματα που σχετίζονται, με αιτήματα δικαστικής συνδρομής, εκδόσεως φυγοδίκων κλπ».

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Ρώσος αξιωματούχος κάνοντας λόγο για μακροχρόνια πετυχημένη συνεργασία των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δήλωσε ότι «οφείλω να διαπιστώσω ότι το μνημόνιο που έχουμε υπογράψει δέκα χρόνια πριν εφαρμόζεται. Το κοινό πρόγραμμα συνεργασίας των υπηρεσιών μας έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς. Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε νέο πρόγραμμα συνεργασίας».

Η συνάντηση μεταξύ των δύο αξιωματούχων θα συνεχιστεί αύριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα