Συνάντηση με το ΓΓ ΟΗΕ θα έχει ο ΠτΔ στη ΝΥ

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τα 5 μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, αρχηγούς κυβερνήσεων γειτονικών χωρών και ομιλίες σε δεξαμενές σκέψης για το Κυπριακό, θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατία στη Νέα Υόρκη, στην οποία μεταβαίνει αύριο, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ο εκπρόσωπος, ενημερώνοντας τον Τύπο στη Μπρατισλάβα, έκανε λόγο για "4 πυλώνες" εκ των οποίων ο πρώτος αφορά τις συναντήσεις του ΠτΔ

με τα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου το Κυπριακό θα κυριαρχήσει των συζητήσεων.

Ο δεύτερος αφορά τις συναντήσεις του Προέδρου με αρχηγούς κυβερνήσεων γειτονικών χωρών, με στόχο να ενισχυθεί περαιτέρω η περιφερειακή συνεργασία στην περιοχή. Θεωρούμε ότι (η περιφερειακή συνεργασία) στέλλει μηνύματα τόσο στην ΕΕ όσο και στις χώρες της περιοχής - υπάρχουν κοινές προκλήσεις, αλλά και κοινά προβλήματα τα οποία σαφώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα μέσα από κοινές δράσεις, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος.

Ο τρίτος πυλώνας της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι δημόσιες εμφανίσεις του σε δεξαμενές σκέψης, όπου θα μιλήσει και για το Κυπριακό, αλλά και για το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή.

Ο τέταρτος πυλώνας αφορά τη συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ, στην παρουσία του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ακιντζί, μετά την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μια συνάντηση που θα προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστεί στο Γενικό Γραμματέα η κατάσταση πραγμάτων, ως έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά και να συζητηθεί το πώς μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα