Συνάντηση Φωτίου...

...με Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας

Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συναντήθηκε χθες στο Γραφείο του με αντιπροσωπία της Παγκόσμιας Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας, την οποία ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητάς του, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα διασποράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, ο κ. Φωτίου τόνισε κατά τη συνάντηση ότι απώτερος στόχος είναι να διασφαλιστεί με κάθε τρόπο η συνέχεια της δυναμικής παρουσίας της διασποράς μας στο εξωτερικό, με ενέργειες και στοχευμένες δράσεις συνεργασίας, που θα βοηθήσουν καθοριστικά στην περαιτέρω ενίσχυση

του ρόλου της.

Κύρια επιδίωξή μας, επεσήμανε ο κ. Φωτίου, είναι η στήριξη των αποδήμων και ιδιαίτερα των νέων, και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να υπάρξει ο αναγκαίος συντονισμός της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Ποντιακής Νεολαίας με τη ΝΕΠΟΜΑΚ, ως ένα πρώτο βήμα ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των νέων αποδήμων μας, για την προώθηση ενεργειών που θα ενισχύσουν περαιτέρω την παρουσία του Ελληνισμού στο εξωτερικό.

Ακολούθως, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της κουλτούρας και των παραδόσεων, την προώθηση και την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας και της Ιστορίας, στο πλαίσιο και της ευρύτερης στρατηγικής που αναπτύσσεται σε συνεργασία με την Ελλάδα, ως ένα βήμα ενδυνάμωσης της σχέσης μας με τους νέους της διασποράς, οι οποίοι διψούν να κατοχυρώσουν την εθνική τους ταυτότητα.

Ο κ. Φωτίου ενημέρωσε, επίσης, την αντιπροσωπία και για άλλα θέματα των αρμοδιοτήτων του, όπως για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του ανθρωπιστικού προβλήματος των αγνοουμένων και τη συντονισμένη προσπάθεια διαφώτισης που έχει ξεκινήσει, με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, καθώς και την άσκηση πίεσης προς την Τουρκία από τα διάφορα κέντρα λήψης αποφάσεων στο εξωτερικό.
Αναφορά έγινε ακόμα σε θέματα εγκλωβισμένων και θρησκευτικών ομάδων στην Κύπρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα