Ετοιμάζεται νέα πρόταση- Τη Δευτέρα το 1ο κουδούνι Μ. εκπαίδευσης

Υπουργός Εργασίας και Υπουργός Γεωργίας βρίσκονται στο Προεδρικό αυτή την ώρα και ετοιμάζουν αναθεωρημένη πρόταση για εκτόνωση της κρίσης στην Παιδεία.

Ζέτα Αιμιλιανίδου και Κώστας Καδής ετοιμάζουν από λεπτό σε λεπτό τη νέα πρόταση της Κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στην παρατεταμένη και βαθιά κρίση που επικρατεί τον τομέα της Παιδείας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του πολιτικού συντάκτη του ΣΙΓΜΑ

Χρίστου Χαραλάμπους, το πρωί η τριμελής Υπουργική Επιτροπή συναντήθηκε με τον ΠτΔ, ο οποίος έτυχε ενημέρωσης για τις χθεσινοβραδινές άτυπες συνομιλίες με τους εκπαιδευτικούς.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο ΠτΔ άναψε πράσινο φως για εμβολιασμό της Κυβερνητικής Πρότασης με θέσεις που ακούστηκαν χθες βράδυ και που αναμένεται να λύσουν τον γόρδιο δεσμό στην Παιδεία.

Μία ημέρα πριν την προσέλευση των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και Λύκεια, μετά τις θερινές διακοπές, η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται καθοριστική για άρση του αδιεξόδου, που θα επιτρέψει την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σήμερα αναμένεται οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να πραγματοποιήσουν κοινή συνέλευση λίγο μετά το μεσημέρι, κατά την οποία και αναμένεται να εξεταστούν οι νέες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, για τροποποίηση της απόφασης της 4ης Ιουλίου 2018 για τον εξορθολογισμό της δημόσιας παιδείας, ενώ θα ζητήσουν διευκρινίσεις από την Κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για μετάθεση της ημερομηνίας που θα προσέλθουν οι μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, μετά από απόφαση του Υπ. Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη, προτάθηκε στην ΟΕΛΜΕΚ να μετατεθεί για Δευτέρα το πρώτο κουδούνι, σε Γυμνάσια και Λύκεια. Η σχετική πρόταση φαίνεται να κερδίζει έδαφος, αφού οι εκπαιδευτικοί την αντιμετωπίζουν θετικά.

Σημειώνεται ότι η μετάθεση της ημερομηνίας για το πρώτο κουδούνι στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης, ήταν αίτημα και των οργανωμένων γονέων.

Σύμφωνα με ανάρτηση της αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, στο Facebook "Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, σύμφωνα με τον Κανονισμό (7) των «Περί λειτουργίας των Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμών» του 2017, αποφασίζει όπως η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για τους μαθητές της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετατεθεί από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΟΕΛΜΕΚ:

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, σχετικά με την πληροφορία ότι ετοιμάζεται αναθεωρημένη πρόταση από την Υπουργό Εργασίας και τον Υπουργό Γεωργίας, ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι κάτι ετοιμάζεται και δήλωσε έτοιμος η πρόταση αυτή να αξιολογηθεί και να τεθούν τα επόμενα βήματα.

Έχω ενημερώσει, είπε, το Διοικητικό Συμβούλιο για τη χθεσινοβραδινή συνάντηση και κατά τη διάρκεια της κοινής συνάντησης των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων θα γίνει συζήτηση επί αυτού.

Keywords
Τυχαία Θέματα