Συνάντηση Επίτροπου Προεδρίας και Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών

Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που αφορούν στη Μαρωνίτικη κοινότητα και ιδιαίτερα για κάποια σημαντικά έργα υποδομής, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου Ιωσήφ Σουέιφ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ μετά τη συνάντηση, ο κ. Φωτίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημερινή συνάντηση, λέγοντας ότι οι συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών «είναι πάντα ενδιαφέρουσες, αλλά και παραγωγικές».

«Τον έχω ενημερώσει για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που αφορούν στη Μαρωνίτικη κοινότητα και ιδιαίτερα για κάποια σημαντικά έργα υποδομής που έχουμε εξαγγείλει και πρέπει να υλοποιήσουμε άμεσα, όπως είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον κατεχόμενο Κορμακίτη και η επιδιόρθωση κάποιων εκκλησιών», είπε.

«Όλα αυτά που έχουμε εξαγγείλει τα υλοποιούμε», είπε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «είχα την ευκαιρία σήμερα να ενημερώσω τον Μακαριότατο και για τις τελευταίες εξελίξεις σε θέματα εγκλωβισμένων, ιδιαίτερα όσον αφορά το πρόγραμμα επιδιόρθωσης κατοικιών που έχει ξεκινήσει και επίσης έχουμε συζητήσει θέματα θρησκευτικής και πολιτιστικής διπλωματίας».

Συνεχίζοντας, ο κ. Φωτίου είπε ότι «με τη βοήθειά του θα γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες στο εξωτερικό που θα βοηθήσουν την Κύπρο μας και ιδιαίτερα στο Βατικανό, που αντιλαμβάνεστε ότι μέσα από τη διπλωματία αυτή μπορούμε να βοηθήσουμε και σημαντικά ανθρωπιστικά θέματα που αφορούν την Κύπρο».

Η συνεργασία μας είναι πάντα άριστη, είπε, προσθέτοντας ότι είναι ένας «συνεργάτης που χωρίς τη δική του βοήθεια δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτά τα βήματα που κάνουμε, και τον έχω διαβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα είμαστε πάντοτε δίπλα σε όλες τις θρησκευτικές ομάδες, γιατί αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας».

Στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, λέγοντας ότι ήταν και μια ευκαιρία να τον συγχαρεί για τη συνέχιση των καθηκόντων του ως Επίτροπος Ανθρωπιστικών Θεμάτων.

«Μιλήσαμε για στρατηγικά βήματα και είμαι χαρούμενος που είδα στο πρόγραμμά του αυτή τη στρατηγική, η οποία δεν αφορά μόνο τις μειονότητες της Κύπρου, για τα θέματα των οποίων δουλεύει με πλήρη σοβαρότητα, αλλά ιδιαίτερα για τη διπλωματική στρατηγική της Κύπρου για τα ανθρωπιστικά θέματα», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών, λέγοντας ότι «και αυτό για εμένα προσωπικά και για την Εκκλησία είναι ουσιαστικό, γιατί, όπως μου είπε και ο Επίτροπος, η δύναμη βρίσκεται στον διάλογο μεταξύ των ανθρώπων».

Καταλήγοντας, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Επίτροπο, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «για όλα τα βήματα, όλες τις προσπάθειες, για όλες τις πρωτοβουλίες που κάνουν για το κοινό καλό και ιδιαίτερα για την Κύπρο, ώστε να βρεθεί μια λύση στο Κυπριακό, γιατί αξίζει σε αυτό τον λαό, σε αυτό το νησί, να ζει με ειρήνη και σταθερότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords