Μέλος ΔΣ Ένφιλντ: Απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα από ΗΒ

Την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων στα κατεχόμενα από το Ηνωμένο Βασίλειο, ζητεί με επιστολή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νεσιμί Ερμπίλ, μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Ένφιλντ, ζητώντας παράλληλα την άρση των εμποδίων που υπάρχουν στην πραγματοποίηση των απευθείας πτήσεων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», ο κ. Ερμπίλ, Τούρκος υπήκοος, έχει παραδώσει την επιστολή στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρία του Σώματος την 21η Μαρτίου, στην οποία αναφέρει ότι πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να επισκεφτούν τα κατεχόμενα είτε για να

συναντήσουν τους συγγενείς τους είτε για τουρισμό αλλά δεν το πράττουν λόγω της ταλαιπωρίας, αφού δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα.

«Αυτό είναι παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε σε δηλώσεις του ο κ. Ερμπίλ, αφού η επίσκεψη στη «βόρεια Κύπρο» είναι μεγάλη ταλαιπωρία για όλους και ειδικά για ηλικιωμένους, αναπήρους και παιδιά, αναφερόμενος παράλληλα και στο ψηλό οικονομικό κόστος αγοράς εισιτηρίου.

Ο κ. Ερμπίλ ζητεί, ακόμα, την άμεση άρση των εμποδίων για την πραγματοποίηση απευθείας πτήσεων από και προς στα κατεχόμενα από τη Βρετανία, μέσω του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμπου, αφού «είναι το μοναδικό παράθυρο επικοινωνίας» των κατεχομένων με τον υπόλοιπο κόσμο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα