Συνάντηση Αβέρωφ με τον Αρχηγό της Αστυνομίας

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Τορναρίτη, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών κ. Γιώργο Γεωργίου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας κ. Κώστα Κωνσταντίνου και τον Βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Δημήτρη Δημητρίου, επισκέφθηκαν σήμερα το Αρχηγείο Αστυνομίας, όπου είχαν συνάντηση με τον Αρχηγό Αστυνομίας κ. Ζαχαρία Χρυσοστόμου και Αξιωματικούς της Αστυνομίας.

Κατά τη συνάντηση, ο Αρχηγός Αστυνομίας παρουσίασε στον Πρόεδρο και την

αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ, τους πέντε στρατηγικούς μεταρρυθμιστικούς στόχους της Αστυνομίας και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, καθώς επίσης και του επιπέδου ασφάλειας στον τόπο μας.

Συγκεκριμένα, ο Αρχηγός Αστυνομίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι, έχουν υλοποιηθεί οι τρεις από τους πέντε στρατηγικούς στόχους, οι οποίοι είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κριτηρίων πρόσληψης, η θέσπιση και εφαρμογή κριτηρίων μεταθέσεων και εναλλαξιμότητας και η μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των μελών της Αστυνομίας.

Όσον αφορά τους άλλους δύο στρατηγικούς στόχους, ο κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι αναμένεται ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των κριτηρίων ανέλιξης, καθώς επίσης και η αναδιάρθρωση και ο εκσυγχρονισμός της δομής, οργάνωσης και λειτουργίας ολόκληρου του αστυνομικού οργανισμού.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας αναφέρθηκε σε μια σειρά καινοτομιών και αλλαγών που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Αστυνομία, όπως είναι η ενδυνάμωση της συμμαχίας με τους πολίτες, ενισχύοντας το θεσμό της Κοινοτικής Αστυνόμευσης και του Παρατηρητή της Γειτονιάς, η αξιοποίηση της τεχνολογίας με την εφαρμογή της έξυπνης αστυνόμευσης, η θεσμοθέτηση της επιστημονικής έρευνας, η δημιουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για σκοπούς πάταξης της διαφθοράς, καθώς επίσης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών στήριξης και ευημερίας του ανθρώπινου δυναμικού. Τέλος, έγινε ανάλυση της εγκληματικότητας, με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις του στα Μ.Μ.Ε., ο Αρχηγός Αστυνομίας, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για την πρόληψη και πάταξη του εγκλήματος, αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλουμε για μεταρρύθμιση της Αστυνομίας ως οργανισμού για να μπορούμε όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μακροπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο μέλλον, να προσφέρουμε υψηλά επίπεδα ασφάλειας στο νησί μας».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, ευχαρίστησε τον Αρχηγό Αστυνομίας για την πλήρη ενημέρωση, τόσο για όλα τα θέματα που απασχολούν την Αστυνομία, όσο και για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό. Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε τη στήριξη του προς την Αστυνομία αναφέροντας ότι, όλες οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία, οφείλουμε να στηρίξουμε την Αστυνομία. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι: «Αστυνομία χωρίς ηθικό δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική Αστυνομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα