Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με πρέσβειρες της Αυστρίας&Σουηδίας

Συνάντηση με τη νέα Πρέσβειρα της Αυστρίας στην Κύπρο Eva Maria Ziegler, είχε την Παρασκευή το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της Αρχιεπισκοπής, η Πρέσβειρα επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε όπως

οι μέχρι σήμερα αγαστές σχέσεις με την πρεσβεία της Αυστρίας στο νησί συνεχιστούν, ενώ η νέα πρέσβειρα, κ. Ziegler, διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των Ελληνοκυπρίων και θα αγωνισθεί για την προώθηση των δικαίων της Κύπρου.

Εξάλλου, ο Αρχιεπίσκοπος είχε την Πέμπτη συνάντηση με την Πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο Olsson Vrang και την ειδική σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας Margareta Wahlstrom, με τις οποίες αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς κυρίως σχετικά με το εθνικό θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των κατεχόμενων εκκλησιών της Κύπρου και τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, μαζί με την Εκκλησία, είναι πάντοτε πρόθυμη για την εξεύρεση μίας όσο το δυνατόν δίκαιης λύσης, ενώ, αντίθετα, η στάση της Τουρκίας είναι ανυποχώρητη.

Όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου, τόσο η πρέσβειρα της Σουηδίας όσο και η ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου και διαβεβαίωσαν, με τη σειρά τους, ότι θα ενεργήσουν με τρόπο ώστε να προωθηθούν τα δίκαια του νησιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα