Συναντήσεις με όλα τα κόμματα θα έχει ο Οζγκιουργκιούν

Με όλα τα κόμματα αποφάσισε να συναντηθεί το κόμμα Εθνικής Ενότητας στο πλαίσιο της εντολής που έλαβε το πρωί για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» ο Χουσείν Οζγκιουργκιούν. Αύριο στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με το ΡΤΚ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά από συνεδρία τριών ωρών της κομματικής επιτροπής, ο πρόεδρος του ΚΕΕ υπενθύμισε ότι έλαβε την εντολή ενώ τα τέσσερα από τα έξι κόμματα της «βουλής» είναι σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό τετρακομματικής «κυβέρνησης».

Από αύριο, ανέφερε, πενταμελής επιτροπή

του ΚΕΕ με επικεφαλής τον ίδιο θα αρχίσει επαφές με όλα τα κόμματα.

Σχολιάζοντας τα περί «συνεργασιών με το ζόρι» ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι αναφερόταν σε όλες τις συνεργασίες τριμερείς ή τετραμερείς, αλλά οποιοδήποτε μοντέλο συνεργασίας χωρίς το ΚΕΕ θεωρεί ότι θα οδηγήσει σε αδιέξοδο. Εξέφρασε δε εκ νέου δυσαρέσκεια για το ότι οι διαβουλεύσεις για την τετρακομματική άρχισαν την επομένη των «εκλογών». Επιδιώκει, είπε, να δημιουργήσει μια μόνιμη «κυβέρνηση».

Όσον αφορά τις συναντήσεις για καφέ, ο πρόεδρος του ΚΕΕ είπε ότι «καθήκον μας είναι να συναντηθούμε. Στο τέλος όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα το μεταφέρω στο κόμμα μου».

Κατά τον κ. Οζγκιουργκιούν μπορεί μια τετρακομματική «κυβέρνηση» να εκπροσωπεί την πλειοψηφία των ψηφοφόρων αλλά είναι ασέβεια προς το αποτέλεσμα της κάλπης, μια «κοινωνική ανατροπή» και αντιβαίνει στο δημοκρατικό δίκαιο, αφού το δικό του κόμμα είχε με διαφορά την πρωτιά από τα άλλα κόμματα.

«Δεν είναι μια κατάσταση πολύ αισιόδοξη», ανέφερε ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα έχει αποτέλεσμα η προσπάθειά του, αλλά -είπε- έχει καθήκον να προχωρήσει στις συναντήσεις με τα άλλα «κοινοβουλευτικά» κόμματα και αυτό θα πράξει.

Να σημειωθεί ότι η εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» δίδεται για 15 ημέρες, μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου. Εάν μέχρι τότε ο κ. Οζγκιουργκιούν δεν έχει αποτέλεσμα στις προσπάθειες η εντολή επιστρέφεται στον Τ/κ ηγέτη, ο οποίος θα την δώσει σε κάποιο άλλο κόμμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα